Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Roman Brașov se pregătește să își cheme pensionarii la muncă în cazul câștigării contractului de dotare a armatei

Compania brașoveană Roman SA așteaptă rezultatul licitației de trei miliarde de lei pentru autocamioane militare inițiată de Guvernul României pentru a-și face planurile de producție pe anul în curs. „Deocamdată avem un contract de aproape un million de euro pentru producția de autocamioane pentru Petrom și Confind”, a explicat Carol Rugacs, directorul companiei, potrivit bizbrasov.ro.

 

Compania mai are în prezent 120 de salariați, dar ține „în așteptare” câteva zeci de pensionari, foțti angajați ai fabricii brașovene, care vor fi rechemați la muncă în cazul reluării producției de masă„Lângă un muncitor bun, putem pune patru mai puțion buni, iar aceștia vor învăța. Așa era și pe vremea lui Ceaușescu”, a mai spus Rugacs.

Roman Brașov participă, cu șanse reale, la mega-licitația de 700 de milioane de euro pentru achiziția de camioane militare a MApN. Producătorul român este terț susținător al giganților germani MAN și Rheinmetall. Concurența este reprezentată de italienii de la Iveco.

Dacă va fi declarat câștigător consorțiul din care face parte Roman, cel puțin 200 de milioane de euro vor rămâne în țară. „Suntem pregătiți și încrezători în această licitație. Avem parteneri solizi și avem și experiență. Cota noastră în consorțiu este de peste 20%“, spune Carol Rugacs, directorul fabricii brașovene, pentru sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Singura femeie din Europa de Est care face transplant de ficat este româncă

Articolul următor

Primăria Arad va reamenaja cu 100 milioane lei o piață istorică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share