Eveniment Real Estate Slider Ultimele stiri

Interviu cu Gigi Nacev, manager Tempini România si speaker in cadrul evenimentului CUIB

Evenimentul CUIB – Construieste Util, Inteligent si Bine reuneste  unii dintre cei mai buni arhitecti si designeri care impartasesc din secretele unui domeniu fascinant: cel al construcțiilor civile. Ediția din acest an se va desfasura in perioada 29-31 martie, la Bucuresti si va fi structurata pe doua categorii: Conferințe pentru Profesionistii din domeniul construcțiilor civile și Workshopuri pentru toate persoanele care doresc sa-si construiasca o casa sau sa-si amenajeze locuinta. Scopul evenimentului este acela de a aduce un plus de valoare functionala si estetica proiectelor de arhitectura si design interior, precum si acela de a economisi sume considerabile de bani la bugetul casei.

 

 

  1. De unde ideea evenimentului CUIB?

Ideea organizarii unui eveniment in cadrul caruia sa se desfasoare sesiuni de  informare pentru persoanele care doresc sa achizitioneze/construiasca/amenajeje o locuinta s-a materializat in urma constatarilor pe care am avut ocazia sa le fac cu ocazia vizitelor profesionale desfasurate in santierele rezidentiale. Concluzia a fost aceea ca exista o serie de erori care se repeta involuntar sau intentionat, erori care ar putea fi evitate printr-o informare de baza a benefiaiarului, m-au convins ca este util un astfel de eveniment.

 

  1. Care este scopul evenimentului?

Pe langa scopul informarii amintit anterior, organizatorii mai urmaresc promovarea specialistilor profesionisti, promovarea designului de interior inca insuficient cunoscut si utilizat in Romania, si nu in ultimul rand “salvarea” famililor tinere care in dorinta fireasca de a deveni independenti prin achizitionarea propriei locuinte se inchid in asa numita “cusca a sobolanului” – dependenta de un job care alimenteaza un credit care intretine o locuinta consumatoare de resurse

 

  1. Cui se adresează evenimentul? (Arhitectilor, designerilor, publicului larg?)

Evenimentul s-a nascut in ideea de informare a viitorilor beneficiari. Pe parcurs am constatat un interes deosebit si din partea profesionistilor astfel la editia din acest an care se desfasoara in martie, la Bucuresti, este pentru prima data cand cele doua categorii de auditoriu pot benefia de sectiuni dedicate: sectiunea BuildUp dedicata viitorilor beneficiari si sectiunea LevelUp dedicata profesionistilor.

 

  1. În urma evenimentelor organizate, discuţiile cu alţi participanţi, clienţi, care sunt principalele problemele cu care se confruntă cei care îşi achiziţionează o casă sau îşi construiesc  una?

 

Principala problema este tocmai dezinformarea, problema care sta la baza tuturor celorlalte. Daca doriti enumerarea unor probleme create de dezinformare ar fi: lipsa hidroizolatiei care are ca efect umiditatea in pereti, neefectuarea sock-ului termic la pardoselile incalzite cu rezultatul ulterior al distrugerii placajelor, neprofesionalismul echipelor de muncitori care are ca efect, daca-mi permiteti, consumarea a zece ani din viata beneficiarului

 

  1. Care este noutatea evenimentului? Cum aţi reuşit să reuniţi speakeri, arhitecţi şi designeri de talie internaţională şi naţională?

 

Prima noutate este prezenta a doi mari arhitecti de renume mondial Giulio Cappellini respectiv Matteo Nunziati. Am reusit sa-i convingem sa participe atat explicandu-le scopul evenimentului dar si prezentandu-le imagini din care reiesea gradul ridicat de interes din partea participnatilor si profesionalismul organizatorilor in editile anterioare.

Evident trebuie subliniate si numele speakerilor romani care vor participa pentru prima oara la acest eveniment.

Daca analizam modul de organizare, noutatea principala este aparitia sectiunii LevelUp dedicata profesionistilor.

 

  1. Când va avea loc următoarea ediţie? Aduceţi evenimentul şi în Transilvania, poate la Cluj?

Evenimentul se va desfasura anual in trei orase – Bucuresti, Cluj si Timisoara. Datele pentru urmatoarele eveniment se vor anunta odata cu inchiderea evenimentului din Bucuresti pentru a evita crearea de confuzie in randul auditoriului. As dori sa mentionez ca temele si speakerii vor fi intr-o permanenta dezvoltare astfel incat un potential participant in toate cele trei orase sa gaseasca teme noi si interesante

 

  1. Ce altceva mai doriţi să spuneţi şi poate nu v-am întrebat?

As dori sa amintesc cateva teme de mare interes care vor fi dezvoltate in cadrul evenimentului din Bucuresti desfasurat într-o locaţie deosebită – la ArCub.

Intre acestea, enumar: Conferinta Tendinte contemporane in arhitectura, Conferinta Identitate, Stil, Rafinament, precum si workshopul Achizitia corecta a unei locuinte.

De asemenea in cadrul evenimentului se va desfasura un curs de initiere in design interior.

Desigur toate temele sunt de interes, asa ca va sfatuim sa va documentati bine inainte de a alege conferintele si workshopurile care va intereseaza si la care doriti sa participati.

Program eveniment: https://cuib.biz/program/

 

https://www.facebook.com/CuibRomania/

Informații pe www.cuib.biz

 

Related posts

Angajații din construcții au avut cele mai mari creșteri salariale în ultimul an

Papuc Irina

Comisia Europeană, încrezătoare în rezultatele summitului UE de la Sibiu

Stefana Muresan

Liderul global eBay, în premieră la TeCOMM Cluj

Stefana Muresan

Birourile din primul parc industrial al Clujului, scoase la închiriere

Nora Dumitrescu

Primăria Alba Iulia investește peste 1,4 milioane de euro în iluminarea Cetății Alba Carolina

redactia

Made in Romania: Patru companii din Transilvania premiate de BVB

Ligia Voro

Chinezii, contactați să trimită materiale sanitare în Bistrița

Nora Dumitrescu

Fundația Globalworth finanțează prima platformă de strângere de fonduri, dezvoltată de Narada, pentru profesorii din România

Ionut Oprea

Cornel Cătoi, noul rector al USAMV Cluj

Transilvania Business

Calitatea vieții – decisivă pentru dezvoltarea urbană sustenabilă

Ionut Oprea

Comunitatea Urbană Arieș va avea transport regional

Nora Dumitrescu

Proiect european derulat de Institutul Oncologic Cluj-Napoca pentru diminuarea bolii canceroase din România

Transilvania Business

RePatriot pregătește Top 100 Români de Pretutindeni – Ediția 2020

Traian Dan

Companiile se așteaptă la o scădere semnificativă a afacerilor

redactia

Investițiile și fondurile europene în Guvernul Cîțu – viziunea pe termen mediu: „Să capitalizăm lecțiile învățate în precedentele două perioade de programare”

Ion Surdu

EBC Cluj-Napoca: Think Different. Think like an ELITE Woman

Stefana Muresan

Bănci smart, instalate în Piața Mică din Sibiu: fabricate în Cehia, din oțel, acoperit cu lemn tropical, prevăzute cu panouri fotovoltaice

Ion Surdu

Influența cazinourilor asupra economiei

Ioan Sandor

CFR vrea o expertiză pentru liniile de cale ferată și tunelul care le subtraversează din Gara Predeal

Ion Surdu

Investiție de aproape 7 milioane de euro în Aeroportul Timișoara: nou Terminal Sosiri Curse Externe

redactia

Uniunea Geodezilor din România are o nouă conducere

redactia

Cei mai doriți angajatori din România

Stefana Muresan

Transavia, investiție într-o sală de conferințe pentru Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Stefana Muresan

„Your dedicated Marketing Agency” – LOOPAA

Transilvania Business

Leave a Comment