Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Drumul vinului” peste dealurile Silagiului

Pentru a pune mai mult în valoare tot mai cunoscutele podgorii de la Silagiu, Primăria Buziaş a demarat un proiect privind construirea unui „drum al vinului” în această zonă. Banii ar veni din fondul pentru dezvoltarea staţiunilor balneare aprobat de guvern în luna decembrie 2018 printr-o OUG, scrie debanat.ro.

 

Vinurile produse în podgoriile de la Silagiu au cunoscut o tot mai mare notorietate în ultimii ani, datorită, evident, în primul rând a calităţii lor. Pentru a valorifica zona dealurilor de la Silagiu, una extrem de pitorească şi aflată relativ aproape de Timişoara, Primăria Buziaş a demarat un proiect privind construirea unui drum aici. Denumit „Drumul vinului” şi având o lungime de 6,3 kilometri, acesta urmează să lege DJ Buziaş-Berzovia de DJ Buziaş-Lugoj. Sursa finaciară ar fi Fondul de 310 milioane de lei, aprobat de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă în luna decembrie 2018, destinat dezvoltării a 31 staţiuni balneare, printre care se numără şi Buziaşul.

„La această oră acolo este un drum de exploatare. L-am întabulat şi facem acum un Studiu de Fezabilitae. În afara drumului propriu-zis, în proiect avem şi ridicarea la Silagiu  a unui amfiteatru cu 6.000 de locuri. În privinţa finanţării, suntem eligibili pentru banii alocaţi în luna decembrie prin OUG pentru staţiunile balneare”, a declarat pentru sursa citată primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au urcat la 4,936 miliarde de euro în 2018

Articolul următor

Alba: Afacerea în agricultură care aduce profit de 8.000 de euro la hectar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Joburi cu salariile la vedere

37.000 de joburi cu salariul afișat au fost postate de la începutul anului și până acum pe eJobs.ro.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share