O româncă din Oradea a prezentat, în premieră mondială, la un târg de alimente naturale, organizat la Londra, un produs alimentar unic în lume, de concepţie proprie.
De profesie inginer în industria alimentară, Simona Bişboacă a lucrat şapte ani, alături de soţul său, pentru a obţine acest produs, care seamănă cu o pastă de fructe ajunse la maturitate, bine coapte, din culturi ecologice certificate, fără adaos de zahăr, conservanţi sau aditivi alimentari, relatează Radio România Actualităţi, preluat de agenţia de presă RADOR.
Născută în Zalău, dar stabilită la Oradea de peste 20 de ani, Simona Bişboacă lucrează pentru Phenalex, firma pe care a înfiinţat-o împreună cu soţul ei, Ioan, scrie ebihoreanul.ro.
“Evoluţia mea a început în anul III de facultate, când am plecat cu o bursă Erasmus la Bologna”, povesteşte Simona. Acolo şi-a ales ca materie de studiu enologia, domeniu care a preocupat-o şi după întoarcerea în România. Când se pregătea pentru absolvirea Facultăţii de Tehnologii Alimentare din Cluj-Napoca, cu gândul la ce a învăţat în Italia, a avut o revelaţie: analizând conţinutul de antioxidanţi din struguri şi din vin, a observat că există o diferenţă semnificativă, produsul final conţinând mult mai puţini antioxidanţi. “Mi-am dat seama că diferenţa era în ce se aruncă”, explică Simona.
În 2009, Simona şi-a brevetat invenţia Antioxi Vita, iar apoi, în laboratorul său din Oradea, a început producţia, extinzându-şi totodată cercetările. Aşa a obţinut al doilea brevet, pentru Propolis Esenţa. “Pe piaţă se găseşte tinctură de propolis, care conţine alcool. Produsul meu este esenţa propolisului diluată în apă, un antibiotic natural pentru adulţi şi copii”, explică aceasta.