Antreprenori Bihor Sanatate Ultimele stiri

Produs alimentar unic în lume, realizat de un cercetător din Oradea

O româncă din Oradea a prezentat, în premieră mondială, la un târg de alimente naturale, organizat la Londra, un produs alimentar unic în lume, de concepţie proprie.

 

De profesie inginer în industria alimentară, Simona Bişboacă a lucrat şapte ani, alături de soţul său, pentru a obţine acest produs, care seamănă cu o pastă de fructe ajunse la maturitate, bine coapte, din culturi ecologice certificate, fără adaos de zahăr, conservanţi sau aditivi alimentari, relatează Radio România Actualităţi, preluat de agenţia de presă RADOR.

Născută în Zalău, dar stabilită la Oradea de peste 20 de ani, Simona Bişboacă lucrează pentru Phenalex, firma pe care a înfiinţat-o împreună cu soţul ei, Ioan, scrie ebihoreanul.ro.

“Evoluţia mea a început în anul III de facultate, când am plecat cu o bursă Erasmus la Bologna”, povesteşte Simona. Acolo şi-a ales ca materie de studiu enologia, domeniu care a preocupat-o şi după întoarcerea în România. Când se pregătea pentru absolvirea Facultăţii de Tehnologii Alimentare din Cluj-Napoca, cu gândul la ce a învăţat în Italia, a avut o revelaţie: analizând conţinutul de antioxidanţi din struguri şi din vin, a observat că există o diferenţă semnificativă, produsul final conţinând mult mai puţini antioxidanţi. “Mi-am dat seama că diferenţa era în ce se aruncă”, explică Simona.

În 2009, Simona şi-a brevetat invenţia Antioxi Vita, iar apoi, în laboratorul său din Oradea, a început producţia, extinzându-şi totodată cercetările. Aşa a obţinut al doilea brevet, pentru Propolis Esenţa. “Pe piaţă se găseşte tinctură de propolis, care conţine alcool. Produsul meu este esenţa propolisului diluată în apă, un antibiotic natural pentru adulţi şi copii”, explică aceasta.

Related posts

Romsilva a demarat a doua campanie de împăduriri din acest an

redactia

CHEP anunţă schimbări în conducerea subsidiarei din România şi la nivel european

Ligia Voro

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, tranzitat de un milion de pasageri de la începutul anului

Stefana Muresan

Destinația turistică Sibiu va fi promovată la Târgul de Turism Viena

Papuc Irina

Bani de la stat pentru fermierii care angajează tineri cu studii în domeniul agricol

Stefana Muresan

POZITIV TB: Mihaela Radu – „Urmează miza pe munca de acasă și part time”

Traian Dan

10 milioane de euro mai mult pentru fermierii care vor să-și promoveze produsele: există două tipuri de acțiuni de promovare

Papuc Irina

Andre Vivan da Silva, membru de Board FIC – soluții, priorități și direcții pentru România

redactia

Fonduri europene pentru restaurarea Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Stefana Muresan

AgriPlanta-RomAgroTec, ediţia 2020, va fi reprogramat

Ligia Voro

Două produse tradiţionale româneşti, prezentate de studenţii USAMV Cluj-Napoca, în procedură de atestare naţională

Stefana Muresan

aici.gov.ro – platforma de depunere online a documentelor, lansată de Autoritatea pentru Digitalizarea României

Ion Surdu

Zilele Recoltei vor avea loc și în anul acesta la Cluj

Nora Dumitrescu

Restricție de viteză pe A1, Sibiu – Sebeș, la Săliște

Ligia Voro

Proiectul de buget pe anul 2019 al Ministerului Transporturilor, aviz pozitiv în comisii. Lista principalelor proiecte

redactia

De la Sibiu la Cluj numai pe autostradă

redactia

Tenaris a premiat cei mai buni studenți de profil tehnic din țară

Nora Dumitrescu

Decanul Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a primit Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze

Stefana Muresan

CNAIR înființează o nouă direcție regională

Ligia Voro

Reţeaua de clinici Dent Estet, deținută de MedLife, deschide două noi clinici stomatologice în Sibiu

redactia

ANOFM a anunțat un nou număr unic de apel pentru informarea cu privire la şomajul tehnic

Ion Surdu

Clusterele, noul motor al stabilității economice în lume

Stefana Muresan

Ansamblu rezidențial de 2 milioane de euro pentru tinerii din Baia Mare

Nora Dumitrescu

SS 2019, colecţie de primăvară-vară lansată de Târnava Sighişoara

Ligia Voro

Leave a Comment