Alba Ultimele stiri

Aplicația care te ajută să iei Bacalaureatul cu nota 10, creată de un elev olimpic

Un licean, olimpic național la Tehnologia Informației și Comunicării, poate fi ajutorul nesperat pentru mulţi adolescenţi care dau bacalaureatul în acest an. Băiatul a creat o aplicaţie care adună la un loc toate materialele necesare studiului. 

Practic, elevii pot găsi centralizat tot ce a publicat Ministerul Educației, dar și subiecte din anii anteriori, scutind astfel timp preţios alocat căutărilor pe internet. În nicio lună de la lansare, aplicaţia a fost descărcată de zece mii de ori.

Potrivit observator.tv,  „BAC de 10 – Învaţă pentru BACALAUREAT de pe telefonul tău!”  se numeşte aplicaţia care promite elevilor de clasa a douăsprezecea un ajutor în plus pentru examenul maturităţii. A fost creată şi dezvoltată de Andrei Ilie, un adolescent care urmează şi el să dea BAC-ul, la Colegiul Naţional Emil Bota din Adjud.

”Conceptul aplicatiei este de a centraliza offline toate materialele pt bac. Proiectul contine 2 parti. O parte online care e sub forma de site si o parte offline care este sub forma de aplicatie. Contine materiile pt fiecare fieliera si profil in parte si la fiecare materie contine variantele 2009, variantele publicate de minister in 2019, materia pt bac, rezolvarile si variantele din anii trecuti”, a declarat pentru sursa citată Andrei Ilie.

Ideea i-a venit din propria experienţă. Andrei, care a fost olimpic național doi ani la rînd la tehnologia informației, spune că se săturase să piardă timp căutând pe internet materialele necesare pentru studiu.

Tânărul a avut şi susţinerea dascălilor.

În 29 de zile aplicaţia a ajuns la 10.000 de descărcări, dar primii care au testat-o au fost, fireşte, colegii lui Andrei.

Deocamdată aplicația, care este gratuită, nu poate fi folosită decât de telefoanele inteligente care au sistemul de operare android.

Related posts

E.ON s-a înscris pentru obţinerea unui patent digital pentru controlul complet al datelor consumatorilor

Ligia Voro

A IV-a întâlnire de business networking și antreprenoriat din Sibiu, marca ELITE Business Women

Stefana Muresan

Gala celor mai reușite proiecte bihorene, la Muzeul Țării Crișurilor

Traian Dan

Leave a Comment