Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aplicația care te ajută să iei Bacalaureatul cu nota 10, creată de un elev olimpic

Un licean, olimpic național la Tehnologia Informației și Comunicării, poate fi ajutorul nesperat pentru mulţi adolescenţi care dau bacalaureatul în acest an. Băiatul a creat o aplicaţie care adună la un loc toate materialele necesare studiului. 

Practic, elevii pot găsi centralizat tot ce a publicat Ministerul Educației, dar și subiecte din anii anteriori, scutind astfel timp preţios alocat căutărilor pe internet. În nicio lună de la lansare, aplicaţia a fost descărcată de zece mii de ori.

Potrivit observator.tv,  „BAC de 10 – Învaţă pentru BACALAUREAT de pe telefonul tău!”  se numeşte aplicaţia care promite elevilor de clasa a douăsprezecea un ajutor în plus pentru examenul maturităţii. A fost creată şi dezvoltată de Andrei Ilie, un adolescent care urmează şi el să dea BAC-ul, la Colegiul Naţional Emil Bota din Adjud.

”Conceptul aplicatiei este de a centraliza offline toate materialele pt bac. Proiectul contine 2 parti. O parte online care e sub forma de site si o parte offline care este sub forma de aplicatie. Contine materiile pt fiecare fieliera si profil in parte si la fiecare materie contine variantele 2009, variantele publicate de minister in 2019, materia pt bac, rezolvarile si variantele din anii trecuti”, a declarat pentru sursa citată Andrei Ilie.

Ideea i-a venit din propria experienţă. Andrei, care a fost olimpic național doi ani la rînd la tehnologia informației, spune că se săturase să piardă timp căutând pe internet materialele necesare pentru studiu.

Tânărul a avut şi susţinerea dascălilor.

În 29 de zile aplicaţia a ajuns la 10.000 de descărcări, dar primii care au testat-o au fost, fireşte, colegii lui Andrei.

Deocamdată aplicația, care este gratuită, nu poate fi folosită decât de telefoanele inteligente care au sistemul de operare android.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Planuri de investiții de 1,6 miliarde lei în rețeaua de distribuție a electricității, în 2019

Articolul următor

Tratamente pentru tumori cerebrale sau spinale, cu ajutorul platformei create de un medic neurochirurg ardelean, singurul român deținător al titlul de Fellow al Colegiului Regal Britanic de Chirurgie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share