Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tratamente pentru tumori cerebrale sau spinale, cu ajutorul platformei create de un medic neurochirurg ardelean, singurul român deținător al titlul de Fellow al Colegiului Regal Britanic de Chirurgie

Un medic neurochirurg român, care câștiga 5 mii de lire sterline în Marea Britanie, s-a întors în România și a creat, pe banii lui, o platformă care să ajute bolnavii de cancer.

Ardelean școlit la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj, cu 8 ani de experiență în Anglia, dr. Horațiu Ioani este singurul român deținător al titlul de Fellow al Colegiului Regal Britanic de Chirurgie, care și profesează în țară.

Modelul l-a văzut în Anglia unde e bugetat de stat și oferă soluții eficiente și rapide suferinzilor. Bolnavii din România, obișnuiți să alerge mult prea mult timp de la un medic la altul, au acum unde cere ajutor. Își depun online investigațiile și în doar câteva minute cazul lor este lua în lucru de o echipa de specialiști, iar în câteva zile primesc un diagnostic, o schemă de tratament și cele mai bune sfaturi.

Horațiu Ioani și echipa lui de specialiști acordă ajutor bolnavilor pe platforma Neurocentrum.  Un plan. De asta au nevoie atât pacienții, cât și sistemul de sănătate din țara noastră. Horațiu Ioani este specialist neurochirg, medic la Spitalul Colentina din București. Pe scaunul din fața lui se așează zilnic zeci de oameni care așteaptă răspunsuri.

Așa a creat platforma online, unde pacienții primesc repede răspunsuri, soluții și sprijin. Lucrează cu medici specialiști din România, dar și din străinătate.

Medicul Horațiu Ioani a declarat, pentru stirileprotv: ″Dacă e un pacient diagnosticat cu ceva ce ține de neurochirgie ne trimite imagistică și pozele analizelor, ne facem o idee de patologia pe care trebuie să o abordăm și contactăm experții: de exemplu pentru o tumoră celebrală avem neurochirug, oncolog etc. Pentru o tumoră scopul e să oferim un plan în 5 zile, un plan integrat.″

Practic, o dată ce un pacient este diagnosticat, își încarcă dosarul pe această platformă, Horațiu îi preia cazul și se întrunește o comisie în care se discuta un plan de tratament. Astfel de servicii sunt bugetate de stat în alte țări și funcționează de ani de zile.

″95% dintre cazuri sunt pro bono.  Pacienții nu mai umblă să caute răspunsuri, ei pot ajunge punctual de la un medic la altul, noi îi spunem pacientului în ziua x la ora 10 mergi acolo.”, a delarat Horațiu Ioani, pentru Pro Tv.

Sursa foto: facebook/dr. Horatiu Ioani


Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aplicația care te ajută să iei Bacalaureatul cu nota 10, creată de un elev olimpic

Articolul următor

Primul sat românesc din America, creat de un director din cadrul Cupru Min Abrud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Educație
Citeste mai mult

Vizită regală la Oradea

Marți, 22 aprilie 2025, Primăria Oradea a avut onoarea de a-i primi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei…
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share