Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, cetățean de onoare al Sibiului. A donat peste 4 milioane de euro Universității „Lucian Blaga”

Consiliul Local Sibiu va supune la vot, în cadrul viitoarei ședințe, un proiect de hotărâre ce vizează acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Sibiu omului de afaceri Hasso Plattner.

 

Hasso Plattner cel mai bogat german, și unul din cei mai bogați oameni ai planetei. Revista Forbes a estimat averea sa la  6,4 miliarde de dolari fiind astfel pe locul 119 in topul celor mai mari bogatasi din lume.

Hasso Plattner a fondat acum 35 de ani compania S.A.P., lider pe piata mondiala a programelor de calculator pentru afaceri, alaturi de alti patru colegi de la IBM. Acum Hasso a ramas doar presedintele comitetului de supervizori ai activitatii SAP si mai detine 12% din actiuni. Este unul dintre cei mai importanti sponsori din domeniul cercetarii stiintifice. SAP are in domeniul aplicatiilor software pentru business o cota de piata de 22% si este inaintea unor alti competitori de marca precum Oracle, Microsoft sau IBM. Compania are o valoare estimata intre 30 si 40 de miliarde de euro, iar anul trecut a avut un profit de doua miliarde de euro. Potrivit propriului site pe internet, SAP are in acest moment 12 milioane de utilizatori, iar filiala companiei din Romania a avut in 2005 o cota de piata de 28,3%, fiind principalul furnizor de aplicatii de afaceri de la noi.

Anul trecut Institutul Hasso Plattner a donat Universității „Lucian Blaga” din Sibiu 4,2 milioane de Euro. Donația este destinată construirii de laboratoare și derulării proiectelor de cercetare, precum și burselor studenților români ai Institutului Hasso Plattner.

”Cel mai bogat si generos german, Hasso Platner, s-a nascut la Berlin , in l944, intr-o familie de medici sasi din Sibiu, care parasise Romania cu trupele germane. El este creatorul grupului informatic SAP si a infiintat recent la Potsadm un intitut de inalte studii si un muzeu de arta, amindoua de importanta globala. Platner nu s-a mai intors in Romania, nu da interviuri dar cind a auzit ca Universitatea Lucian Blaga din orasul natal al parintilor si strabunilor are idei si nevoi si-a trimis mesagerii la Sibiu. Se pune la cale un proiect important acolo(…)”, declara Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, în cadrul unui interviu acordat HotNews.

 

Sursa foto: BizNews.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj Napoca: Un nou pod va trece peste Someș

Articolul următor

Grupul Medlife, afaceri de 794 mil.lei în 2018, în creştere cu 27%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share