Cluj Ultimele stiri

Cluj Napoca: Un nou pod va trece peste Someș

Mai multe poduri din Cluj Napoca vor fi reabilitate anul acesta, anunță viceprimarul Dan Stefan Tarcea. Mai mult, viceprimarul a declarat că va fi construit și un nou pod peste Someș, în zona Oașului-Răsăritului.

“Suntem în faza de studiu de fezabilitate la podul Oașului – Răsăritului. Am avut o discuție cu proiectanții: au propus o variantă de pod cu două benzi, însă am solicitat să ne înainteze o variantă și cu patru benzi.

Acest pod va ține cont și de proiectul cu malurile Someșului, va fi un proiect integrat. Sper ca până la sfârșitul lunii martie să fie gata acest studiu de fezabilitate, să îl putem vota în consiliul local. Acest pod va aduce o descongestionare a traficului în zona Gării și din cartierul Iris”, a declarat Tarcea, citat de Ziua de Cluj. 

Podul Garibaldi intră în reabilitare anul acesta, iar lucrările se vor efectua sub trafic. Procedura de licitație va fi lansată până la finalul lunii.

Podul de pe strada Locomotivei (Gară – Autogară) va fi modernizat și el: trotuarele pietonale vor fi extinse și vor fi montate panouri fonoabsorbante.

Podul Fabricii, care se află deja în construcție încă din toamna anului trecut, are termen de finalizare luna noiembrie 2019.

 

Sursa foto: youtube.com

Related posts

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

redactia

Lărgirea drumului Timișoara – Moșnița Nouă a depășit o barieră birocratică majoră. Urmează licitația pentru execuție

redactia

Urban Brewery, berea artizanală fabricată de doi antreprenori sibieni

Stefana Muresan

Leave a Comment