Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viena: ”Ecou internațional” pentru Grupul Grampet, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica

Omul de afaceri Gruia Stoica anunță o nouă realizare a brandului Grampet. Grampet Group este cel mai mare holding feroviar privat din România și din Europa Centrală și de Sud-Est, o companie cu capital privat 100% românesc, având peste 7.000 de angajați. 

”Primul ecou international vine de la Viena, în acest an, drept recunoaștere a performanțelor și eforturilor pe care le depunem în fiecare zi, să ducem brandul GRAMPET și brandul ROMANIA mai departe. Felicitări finalistilor si nominalizatilor de la această gală, avem un potențial antreprenorial enorm aici în țară și sunt onorat să mă număr printre ambasadorii inovației românești peste hotare.”,  scrie omul de afaceri Gruia Stoica pe Facebook.

În urmă cu câteva luni, Grupul GRAMPET devenea prima companie europeană care a aderat la asociaţia Ruta de Transport Internațional Trans-Caspică. Proiectul inițiat de guvernele din China, Kazahstan și Azerbaidjan are drept obiectiv dezvoltarea unui nou coridor de transport multimodal pe relația Asia – Europa și pune România pe Noul Drum al Mătăsii, cel mai mare proiect de infrastructură din istoria recentă.

Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român acoperă în mod strategic întregul lanţ de soluții și produse de transport feroviar: servicii de transport feroviar marfă, construcţii, reparaţii şi modernizarea materialului rulant, producția de piese de schimb, închiriere de material rulant, transbordarea mărfurilor, servicii logistice, precum și soluţii inovatoare de IT pentru industrie.

Operatorii săi – GRUP FEROVIAR ROMÂN, EURORAIL LOGISTCS doo Serbia, GRAMPET CARGO AUSTRIA, TRAIN HUNGARY, TRAIN HUNGARY CROATIA, BULGARIAN RAILWAY COMPANY – oferă soluții logistice complexe prin intermediul unei flote de 20.000 vagoane și 400 locomotive. Anual, Grupul GRAMPET transportă aproximativ 22 milioane de tone de marfă.

Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova și Electroputere VFU Craiova, Grupul GRAMPET acoperă 100% din piața reparatorie de material rulant din România. Totodată, Grupul deține o fabrică de reparație și producție vagoane în Ungaria – GRAMPET Debrecen Vagongyár, care este liderul local pe piața reparatorie de vagoane destinate transportului de gaze și unul dintre liderii europeni de profil.

În total, Grupul GRAMPET numără peste 7.000 de salariați.

Înfiinţat în urmă cu aproape 20 de ani, GRAMPET este prima multinațională fondată în România și cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din Europa de Sud-Est. Structura sa de companii acoperă în mod strategic întregul lanţ de soluții și produse de transport feroviar, oferind clienţilor săi o experienţă integrată la cel mai înalt nivel de competență: servicii de transport feroviar marfă, construcţii, reparaţii şi modernizarea materialului rulant, producția de piese de schimb, închiriere de material rulant, transbordarea mărfurilor, servicii logistice, precum și soluţii inovatoare de IT pentru operatorii feroviari.

Având drept obiectiv declarat conectarea Oceanului Atlantic, prin Marea Nordului, la Oceanul Pacific, prin Marea Chinei de Sud, Grupul GRAMPET este unul dintre liderii industriei în dezvoltarea coridoarelor de transport ce conectează Europa şi Asia.

Grup Feroviar Român (GFR) este cel mai mare operator privat feroviar din România, cu o cotă totală de piață de aproximativ 30% şi o poziţie strategică în industrii cheie precum Petrol & Gaze, Construcții sau Agricultură. Totodată, 20% din transporturile realizate de GFR sunt la nivel internațional. Operatorul are acorduri semnate cu celelalte companii-soră din grup, precum și cu operatorii feroviari de stat și privați din Ungaria, Bulgaria, Moldova, Serbia, Slovacia, Croația, Austria și Germania şi, de curând, Grecia.

Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova și Electroputere VFU Craiova, Grupul GRAMPET acoperă piața reparatorie de material rulant din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Hidroelectrica

Hidroelectrica bate recordul istoric de profit

Articolul următor

Cluj Napoca: Un nou pod va trece peste Someș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share