Antreprenori Industrie Ultimele stiri

Viena: ”Ecou internațional” pentru Grupul Grampet, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica

Omul de afaceri Gruia Stoica anunță o nouă realizare a brandului Grampet. Grampet Group este cel mai mare holding feroviar privat din România și din Europa Centrală și de Sud-Est, o companie cu capital privat 100% românesc, având peste 7.000 de angajați. 

”Primul ecou international vine de la Viena, în acest an, drept recunoaștere a performanțelor și eforturilor pe care le depunem în fiecare zi, să ducem brandul GRAMPET și brandul ROMANIA mai departe. Felicitări finalistilor si nominalizatilor de la această gală, avem un potențial antreprenorial enorm aici în țară și sunt onorat să mă număr printre ambasadorii inovației românești peste hotare.”,  scrie omul de afaceri Gruia Stoica pe Facebook.

În urmă cu câteva luni, Grupul GRAMPET devenea prima companie europeană care a aderat la asociaţia Ruta de Transport Internațional Trans-Caspică. Proiectul inițiat de guvernele din China, Kazahstan și Azerbaidjan are drept obiectiv dezvoltarea unui nou coridor de transport multimodal pe relația Asia – Europa și pune România pe Noul Drum al Mătăsii, cel mai mare proiect de infrastructură din istoria recentă.

Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român acoperă în mod strategic întregul lanţ de soluții și produse de transport feroviar: servicii de transport feroviar marfă, construcţii, reparaţii şi modernizarea materialului rulant, producția de piese de schimb, închiriere de material rulant, transbordarea mărfurilor, servicii logistice, precum și soluţii inovatoare de IT pentru industrie.

Operatorii săi – GRUP FEROVIAR ROMÂN, EURORAIL LOGISTCS doo Serbia, GRAMPET CARGO AUSTRIA, TRAIN HUNGARY, TRAIN HUNGARY CROATIA, BULGARIAN RAILWAY COMPANY – oferă soluții logistice complexe prin intermediul unei flote de 20.000 vagoane și 400 locomotive. Anual, Grupul GRAMPET transportă aproximativ 22 milioane de tone de marfă.

Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova și Electroputere VFU Craiova, Grupul GRAMPET acoperă 100% din piața reparatorie de material rulant din România. Totodată, Grupul deține o fabrică de reparație și producție vagoane în Ungaria – GRAMPET Debrecen Vagongyár, care este liderul local pe piața reparatorie de vagoane destinate transportului de gaze și unul dintre liderii europeni de profil.

În total, Grupul GRAMPET numără peste 7.000 de salariați.

Înfiinţat în urmă cu aproape 20 de ani, GRAMPET este prima multinațională fondată în România și cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din Europa de Sud-Est. Structura sa de companii acoperă în mod strategic întregul lanţ de soluții și produse de transport feroviar, oferind clienţilor săi o experienţă integrată la cel mai înalt nivel de competență: servicii de transport feroviar marfă, construcţii, reparaţii şi modernizarea materialului rulant, producția de piese de schimb, închiriere de material rulant, transbordarea mărfurilor, servicii logistice, precum și soluţii inovatoare de IT pentru operatorii feroviari.

Având drept obiectiv declarat conectarea Oceanului Atlantic, prin Marea Nordului, la Oceanul Pacific, prin Marea Chinei de Sud, Grupul GRAMPET este unul dintre liderii industriei în dezvoltarea coridoarelor de transport ce conectează Europa şi Asia.

Grup Feroviar Român (GFR) este cel mai mare operator privat feroviar din România, cu o cotă totală de piață de aproximativ 30% şi o poziţie strategică în industrii cheie precum Petrol & Gaze, Construcții sau Agricultură. Totodată, 20% din transporturile realizate de GFR sunt la nivel internațional. Operatorul are acorduri semnate cu celelalte companii-soră din grup, precum și cu operatorii feroviari de stat și privați din Ungaria, Bulgaria, Moldova, Serbia, Slovacia, Croația, Austria și Germania şi, de curând, Grecia.

Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova și Electroputere VFU Craiova, Grupul GRAMPET acoperă piața reparatorie de material rulant din România.

Related posts

Banca Transilvania încheie un parteneriat cu Morphosis Capital pentru a finanţa IMM-uri româneşti

redactia

Radu- Ştefan Oprea: Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români

Stefana Muresan

Canadienii de la Litens, fabrică în Timiș

Stefana Muresan

Lucrările la Palatul Rimanóczy Kálmán din Oradea, aproape finalizate

Ligia Voro

Dedeman a ajuns principalul acționar la Cemacon

Stefana Muresan

Globalworth Industrial, Globalworth’s logistics and light industrial sub-brand, has reached 100% occupancy rate

Papuc Irina

Unicarm, un business de sute de milioane de euro, la 20 de ani de activitate

Stefana Muresan

Charter Sibiu – Antalya – Sibiu în sezonul de vară 2018

Stefana Muresan

IRUM, investiţii de 1,9 milioane de euro în dezvoltarea fabricii de tractoare din Reghin

Stefana Muresan

IMM-urile din Regiunea Vest au depus proiecte de finanţare prin POR în valoare de 90 de milioane de euro

Robert Bloancă

România, a doua țară din UE cu cea mai mare pondere de studente la IT și Comunicații

Papuc Irina

Contract de finanțare prin POR în valoare de 5,7 mil. lei, semnat de ADR Vest

redactia

Italienii de la Tirrena Scavi au câștigat Centura de Sud a Timișoarei

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate Regina Maria: extra măsuri de siguranță pentru pacienții și personalul maternităților: peste 350 de medici oferă consultații în „Clinica Virtuală”

Papuc Irina

Inteligența artificială – pârghia cu care România ar putea urca în topul mondial

Stefana Muresan

Grupul Iulius și-a deschis mall-urile din Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Voluntariat pe motociclete: jandarmii bihoreni duc medicamente cazurilor urgente

Traian Dan

Tranzacție pe piața IT din Sibiu: Gigantul nordic Visma a cumpărat jumătate din acțiunile SmartBill

Papuc Irina

Zalăul a ajuns în topul retailului din România

Nora Dumitrescu

Conacul familiei Mocioni din Timiș, reabilitat cu 2 milioane de euro, din Granturile Spaţiului Economic European

redactia

Bosch Service Solutions își mută operațiunile într-o nouă clădire de birouri din Timișoara

redactia

Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading 98 SRL, câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Autostrăzii de Centură Bucureşti, de peste 850 milioane lei

redactia

Primul parc agroindustrial din Moldova, salvat de la eșec, devine pol agricol al regiunii. TransAgropolis, în plin proces de extindere

redactia

Herlitz România alături de copii, prin www.herlitz.ro

Ligia Voro

Leave a Comment