Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hidroelectrica bate recordul istoric de profit

Hidroelectrica

Hidroelectrica a inregistrat in 2018 cel mai mare profit din istorie, castigul net ajungand la nivelul de 1,55 miliarde lei, cu 13,9% mai mult decat in anul precedent, potrivit datelor din raportul anual publicat de Fondul Proprietatea (FP). Fondul a redus insa evaluarea pachetului de actiuni Hidroelectrica pe care il detine cu aproape 400 mil. lei, ca urmare recentelor modificari ale cadrului de reglementare operate de ANRE.

Potrivit wall-street.ro, cifra de afaceri a Hidroelectrica a crescut cu 30,7% in 2018, pana la 4,25 miliarde lei, EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) a crescut cu 35%, la 3 miliarde lei, iar profitul net a atins nivelul record de 1,55 miliarde lei, arata rezultatele financiare preliminare neauditate ale producatorului de energie. Cantitatea totala de energie electrica vanduta in 2018 a fost de 16,9 milioane MWh, in crestere cu 22,7% comparativ cu anul precedent.

Fondul Proprietatea controleaza 20% actiunile Hidroelectrica. In activul net de la 31 decembrie 2018, Fondul Proprietatea evalua acest pachet de actiuni la 4,276 miliarde lei, insa valoarea a fost diminuata la 3,885 miliarde lei.

Ajustarea are loc dupa ce Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a emis un ordin care prevede ca producatorii trebuie sa vanda energie catre populatie la un pret care sa genereze un profit de maxim 5,66% din suma costurilor justificate (rata reglementata de rentabilitate), menționează sursa citată.

Total
5
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, vizită în Sălaj. Oportunități de afaceri

Articolul următor

Viena: ”Ecou internațional” pentru Grupul Grampet, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
5
Share