Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV Cluj va avea fabrică de bere, abator și rețea de magazine

USAMV

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj va acționa ca o companie privată, cu activități integrate de producție, procesare și comercializare, scrie Ziua de Cluj

“Noi avem trei ferme: Palocsay, Cojocna și Jucu. Vrem să punem în funcțiune o fabrică de bere și de cidru la stațiunea noastră din Palocsay. Vom produce acolo mai multe sortimente de bere artizanală pe care o vom vinde la butoi și o vom comercializa în pub-uri din oraș. La început nu vom avea o producție foarte mare, dar vom scoate permanent sortimente noi.

În celelalte două locații vrem să înființăm ridicăm un abator cu carmangerie, care va putea fi utilizat și de către producătorii din zonă; la Jucu vom amenaja lacurile de acolo, pe 15 ha, vom putea să vindem pește. Carnea de vită pe care ne vom profila va fi Bălțata Românească  și, nu Angus, pe care merge acum multă lume, dar asta pentru că oamenii nu prea cunosc procesul de maturare a cărnii de bovină autohtonă în așa fel încât să nu fie ca talba bocancului, ci una delicioasă”, a declarat rectorul USAMV, Cornel Cătoi, pentru sursa citată.

Universitatea clujeană își va deschide un restaurant propriu în incinta campusului său din Cluj-Napoca, pe lângă care va funcționa și o școală de bucătari, local unde vor putea fi savurate specialități gastronomice rezultate a procesului de inovare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ACI Cluj conectează energetic Moldova la Europa. Proiectul Transgaz Iași-Ungheni-Chișinău – faza a II-a a luat startul

Articolul următor

Forumul European al Roboticii 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share