Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A fost semnat acordul de asistență cu BERD pentru construirea Spitalului Regional Braşov

Primarul Braşovului, George Scripcaru, şi directorul Infrastructură Municipală şi de Mediu din cadrul BERD, Susan Goeransson, au semnat marţi, la Primăria Braşov, Acordul de asistenţă dintre municipiul Braşov şi BERD în vederea pregătirii proiectului pentru construirea Spitalului Regional Braşov.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, parlamentari din partea PSD şi PNL, directorul general al firmei britanice care va realiza studiul de prefezabilitate pentru spital, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, consilieri locali.

Primarul George Scripcaru a făcut o prezentare a amplasamentului pe care se va construi spitalul regional, în zona de nord a municipiului, precizând că terenul a fost preluat de municipalitate printr-o lege votată de Parlament anul trecut, fiind vorba de o suprafaţă de 11,45 ha.

”În acest moment, se derulează lucrările de infrastructură în ceea ce priveşte utilităţile în zona respectivă pentru că reţeaua va trebui redimensionată. Astăzi, suntem în graficul pe care l-au discutat cu doamna ministru Sorina Pintea, când a fost la Braşov, şi mă bucur că suntem în această fază. Nu doresc să vorbim despre sumele necesare pentru construcţia spitalului, toate la timpul lor, dar mă bucur că lucrurile au mers până acum aşa cum ne-am planificat. Este un proiect extrem de important pentru Braşov şi pentru judeţele limitrofe şi vom depune toate eforturile pentru a-l duce la bun sfârşit”, a precizat Scripcaru.

Spitalul Regional Braşov va avea un număr de 850 de paturi şi are aprobările necesare de la Ministerul Sănătăţii, în ceea ce priveşte secţiile care vor funcţiona în cadrul acestuia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Synevo, 14 centre de recoltare amplasate în vestul țării

Articolul următor

Palatul Ullmann, unul dintre cele mai frumoase palate din Oradea, intră în reabilitare, investiție de peste 7 mil. lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share