Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai mare pepinieră de goji se află la Brașov. Plantele, folosite în Franța, Spania, Italia și Republica Moldova

Pepiniera Goji Bio Brașov și-a început activitatea în 2012 din dorința de a produce și aclimatiza în România o plantă exotică, Goji. Inițial în acesta pepinieră au fost produse plantele necesare pentru a înființa prima plantație certificată Bio în 2014, ce se întinde pe 2 ha în județul Brașov, scrie agrointel.ro.

Pepinieră Goji Bio Brașov, devenită certificată Bio în 2017, este principala sursă de informare pentru cei ce vor să investească în cultură de Goji. În tot acest timp aici au fost produse peste 120.000 plante Goji, de cea mai bună calitate, garanție fiind cele câteva sute de culturi înființate de aceștia.

Calitatea plantelor de Goji din pepinieră acestora sunt cunoscute și utilizate în culturi din Franța, Spania, Italia și Republica Moldova.

”În toți acești ani, am furnizat material săditor de Goji certificat pentru majoritatea culturilor înregistrate din România, precum și pentru culturi extinse din Republica Moldova, Franța, Spania și Italia. Ne referim la culturi întregistrate deoarece există și plantații care, fără o documentație emisă de o pepinieră autorizată, nu își pot înscrie cultură la Direcția Agricolă”, explică Adrian Nicolae, proprietarul Goji Bio Brașov, pentru sursa citată.

Goji Bio Brașov oferă întreg pachetul de servicii necesare pentru ca investiția într-o cultură de Goji să devină profitabilă. Începând cu un material săditor certificat de Goji, consultanță gratuită, o tehnologie de cultură confirmată și încheind cu deschiderea unui centru național de colectare a fructelor de Goji.

“Ca o confirmare a activității noastre susținute în domeniul arbustului de Goji, în acest an iese din testare ISTIS un soi românesc de Goji aclimatizat și selecționat, la care specialiștii noștri lucrează de 5 ani. Odată cu certificatul de soi vom iniția o colaborare pentru producerea plantelor de Goji în vitro”, declară  investitorul pentru sursa citată.

Cultură de Goji este considerată o alternativă forțe bună la culturile convenționale datorită valorii adăugate mai ridicate față de alte investiții în agricultură. Productivitatea crescută și ușurință cu care se administrează Goji, îl face din ce în ce mai căutat de cei ce doresc să investească în agricultură.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Palatul Ullmann, unul dintre cele mai frumoase palate din Oradea, intră în reabilitare, investiție de peste 7 mil. lei

Articolul următor

VINVEST PREZENT LA TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share