Transilvania Business
Antreprenori Ultimele stiri

Discuții interministeriale despre dezvoltarea investiţiilor germane în România

Priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene şi dezvoltarea investiţiilor germane în România au fost principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii bilaterale dintre ministrul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, şi ministrul Federal pentru Afaceri Economice şi Energie al Germaniei, Peter Altmaier.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, întrevederea a avut loc joi seara, în contextul reuniunii informale de la Bucureşti a miniştrilor Comerţului din statele UE, programată în perioada 21-22 februarie 2019.

De asemenea, cei doi miniştri au abordat subiecte de interes din domeniul politicii comerciale, prioritare fiind lansarea negocierilor Uniunii Europene cu Statele Unite ale Americii, respectiv procesul de modernizare a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

În cadrul reuniunii au fost discutate teme legate de climatul investiţional din România, contribuţia investiţiilor germane la creşterea economică a României şi posibilităţile concrete de creştere a investiţiilor germane directe. Cei doi miniştri au reiterat susţinerea pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale româno-germane, prin acţiuni menite să promoveze cooperarea între cele două state, spre exemplu în cadrul Consiliului de Cooperare Româno-German, relatează MMACA.

“Interesul reciproc pentru stimularea cooperării în producţia de resurse de energie pentru electromobilitate impune identificarea unor acţiuni comune, în cadrul unui plan de acţiune, pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, notează sursa citată.

Germania este un important partener comercial al României, schimburile comerciale între cele două state fiind estimate la 33 de miliarde de euro în anul 2018, în creştere cu aproximativ 10% faţă de 2017.

Miniştrii Comerţului din statele membre UE se reunesc vineri la Palatul Parlamentului pentru a discuta despre procesul de modernizare a OMC şi relaţiile comerciale dintre UE şi SUA.

Comentarii

Comentarii

Related posts

”Automobiles, Mobility, Modeling and Alternative solutions – AMMA 2018”

redactia

Președintele CJ Maramureș și CEO ATP Exodus, la Forumul Mondial al Capacității de Producție și Cooperare de Afaceri din China

redactia

Guvernul alocă 13 milioane de euro pentru centura municipiului Satu Mare

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More