Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încep lucrările pe “Drumul Bistriţei”, investiţie de 9,4 milioane euro

Consiliul Județean Cluj a emis ordinul de începere a lucrărilor pe drumul județean DJ 109, arteră ce face parte din Traseul Regional Transilvania de Nord – „Drumul Bistriței”, proiect european finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Acesta vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere de importanță regională din proximitatea rețelei europene de transport TEN-T.

În ceea ce privește primul din cele două loturi ale drumului, urmează a fi modernizat un sector în lungime de 20,786 km al DJ 109, respectiv tronsonul cuprins între kilometrii 0+000 și 20+786, care pornește din satul Răscruci – intersecția cu DN1C, traversează comuna Borșa și ajunge până în localitatea Vultureni. Referitor la cel de-al doilea lot, acesta are o lungime de 11,19 km, între kilometrii 20+786 și 31+976, execuția lucrărilor începând din dreptul localității Fodora, comuna Așchileu și ajungând până la limita cu județul Sălaj.

Lucrările vor fi realizate de SC Diferit SRL pe lotul nr. 1, respectiv de Asocierea Dacia Asphalt SRL – Dacia Faber SRL pe lotul nr. 2, termenul de execuție al acestora fiind de maxim 24 de luni.

Valoarea totală a lucrărilor de modernizare, în profunzime, a infrastructurii drumului județean DJ 109, este de 45.151.648,11 lei fără TVA. La această sumă se adaugă și contravaloarea prestării serviciilor de asistență tehnică – dirigenție de șantier, în cuantum de circa 670.000 lei.

Modernizarea și reabilitarea celor aproximativ 32 de km ai DJ 109 va determina o îmbunătățire considerabilă a condițiilor de viață pentru circa 10.000 de cetățeni din comunele Bonțida, Borșa, Vultureni și Așchileu, dar și pentru participanții la trafic care tranzitează zona, respectiv pentru cei peste 1.100 de elevi din școlile celor patru unități administrativ-teritoriale.

În concret, vor fi realizate lucrări de modernizare care vor contribui la creșterea vitezei de circulație, a siguranței rutiere și a portanței acestui sector de drum, respectiv așternerea de covoare asfaltice pe întreaga lungime a sectorului, amenajarea a 2256 mp de trotuare, construirea a 25 de stații de autobus și a 18 parcări. De asemenea, vor fi refăcute semnalizările rutiere, vor fi achiziționate celule fotovoltaice pentru iluminarea trecerilor de pietoni, vor fi montați peste 7.500 metri de parapeți metalici și pietonali. Totodată, se vor executa și alte lucrări ce privesc amenajarea de poduri și podețe, realizarea accesului la proprietăți private și publice, etc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PORR Construct investeşte alături de doi parteneri 100 mil. euro în două hoteluri din Capitală

Articolul următor

Sibiu Regiune Gastronomică, în prim-plan la Târgul de Turism al României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share