Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tranzacția imobiliară a anului la Alba Iulia. Activele fostei fabrici INCOV au fost vândute unui investitor spaniol

Fosta fabrică de covoare INCOV din Alba Iulia a fost vândută la licitație, după patru ani de la falimentul societății. Construcțiile de peste 30.000 de metri pătrați, terenul de șapte hectare și bunurile mobile ale societății au fost cumpărate, la licitație, cu suma de 2,4 milioane de euro, de o firmă cu sediul social în localitatea Ampoița, deținută de un investitor spaniol, scrie Alba24.

SC Incov SA a intrat în faliment la data de 17 ianuarie 2014 iar procedura de vânzare a bunurilor mobile și imobile a început după un an, în luna ianuarie 2015. Prima licitație pentru vânzarea bunurilor mobile și mobile de pe platforma industrială, organizată în 2015, a avut un preț de pornire de 6,5 milioane de euro, fără TVA.

Între anii 2015 – 2018 s-au organizat un număr de 50 de ședințe de licitații publice la care nu s-au prezentat ofertanți.

Pe data de 14 noiembrie 2018, bunurile mobile și imobile din averea debitorului falit SC Incov SA, reprezentând activul „Fabrică de covoare”, au fost vândute la licitație publică către SC Alfopeco Trading SRL, cu sediul social în satul Ampoița din comuna Meteș, potrivit lichidatorului judiciar Casa de Insolvență Zisu SRL.

Societatea deținută de un investitor spaniol a plătit în total 2.400.000 de euro, fără TVA, din care 2.000.000 de euro pentru bunurile imobile, terenuri și construcții și 400.000 de euro pentru bunurile mobile, reprezentând mijloace fixe, stocuri de covoare, stocuri de materii prime, materiale consumabile şi obiecte de inventar, bunuri casate sau date în consum și nefolosite, containere metalice, etc. Suprafața construcțiilor depășește 30.000 de metri pătrați, în timp ce terenul aflat în proprietatea firmei este de aproape șapte hectare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Plajele românești se extind cu peste 2 milioane de metri pătrați, din fonduri europene

Articolul următor

PORR Construct investeşte alături de doi parteneri 100 mil. euro în două hoteluri din Capitală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share