Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Plajele românești se extind cu peste 2 milioane de metri pătrați, din fonduri europene

Plajele românești sunt în plin proces de extindere. Lucrările fac parte dintr-un proiect european în care se vor investi aproape o jumătate de miliard de euro.

Extinderea plajelor de pe litoralul românesc implică aducerea de nisip, construirea unor diguri și consolidarea altora. În total, plajele vor crește cu peste 2 milioane de metri pătrați, scrie greatnews.ro.

Potrivit estimărilor oficiale, în următorii patru ani, creșterea suprafeței plajelor de la malul Mării Negre va face loc pentru încă un milion de turiști.

Noile plaje vor avea o lățime de cel puțin 75 de metri.

Este o măsură necesară, mai ales că în ultimii au fost făcute puține lucrări de întreținere a plajelor, iar marea a înghițit zeci de metri din lățimea acestora. Zona dintre Sulina și Sfântul Gheorghe este cea mai expusă la erodare.

Noile sectoare de plajă vor putea fi folosite de turiști gratuit. Conform legislației naționale și europene, aceste suprafețe de plajă, construite prin fonduri europene, pot fi închiriate operatorilor economici doar după finalizarea procesului de intabulare a acestora. Până atunci, ele fac parte din domeniul public al statului și pot fi folosite cu titlu gratuit de către cetățeni.

Se vor reabilita plajele din zona Eforie, Agigea și Mangalia, dar și spre stăvilarele Edighiol și Periboina.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conferința Aircaft Safety and Avionics - 27 februarie 2019, Aeroportul Băneasa

Articolul următor

Tranzacția imobiliară a anului la Alba Iulia. Activele fostei fabrici INCOV au fost vândute unui investitor spaniol

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share