Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Castel construit în 1680 în Transilvania, una dintre cele mai bune afaceri familiale din Europa

Doi tineri căsătoriți s-au hotărât să renunțe la viața de la București și au cumpărat un castel în Transilvania. Este vorba despre castelul Daniel, din Tălișoara, Covasna. Potrivit Știrile TVR, l-au renovat, i-au descoperit poveștile, iar acum l-au transformat în obiectiv turistic și hotel.
Hotelul Daniel Castel din Tălișoara a fost premiat anul trecut la Bruxelles pentru cea mai bună afacere familială din Europa.

De la an la an, castelul construit în secolul al XVII-lea atrage tot mai mulți turiști. Clădirea a fost construită în anul 1680 de un nobil secui.

Cei doi tineri au reușit să readucă atmosfera și strălucirea de altădată și au avut ceva de muncă, mai ales că în clădire a funcționat un CAP pe vremea comuniștilor.

Castelul nobiliar este acum în categoria A pe lista monumentelor istorice. Are 8 camere pentru oaspeți, iar pe pereți pot fi admirate picturi vechi de sute de ani.

În România sunt zeci de castele care se află în stare avansată de degradarea. La sfârșitul anului trecut, un castel a fost scos la vânzare la doar 38.000 de euro. Este vorba despre Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz (Brașov), o clădire istorică cu opt camere și o curte de 8.000 de metri pătrați.

Clădirea era într-o stare avansată de degradare. A fost construită în 1553 și a avut numeroși proprietari. În perioada comunistă, a găzduit birourile fostului IAS.

 

Sursa foto: weradio.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mihai Aniței (Azomureș), co-autor al volumului ”Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”

Articolul următor

IMM-urile vor primi 25.000 lei pentru prezenţa la târguri şi expoziţii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share