Covasna Turism Ultimele stiri

Castel construit în 1680 în Transilvania, una dintre cele mai bune afaceri familiale din Europa

Doi tineri căsătoriți s-au hotărât să renunțe la viața de la București și au cumpărat un castel în Transilvania. Este vorba despre castelul Daniel, din Tălișoara, Covasna. Potrivit Știrile TVR, l-au renovat, i-au descoperit poveștile, iar acum l-au transformat în obiectiv turistic și hotel.
Hotelul Daniel Castel din Tălișoara a fost premiat anul trecut la Bruxelles pentru cea mai bună afacere familială din Europa.

De la an la an, castelul construit în secolul al XVII-lea atrage tot mai mulți turiști. Clădirea a fost construită în anul 1680 de un nobil secui.

Cei doi tineri au reușit să readucă atmosfera și strălucirea de altădată și au avut ceva de muncă, mai ales că în clădire a funcționat un CAP pe vremea comuniștilor.

Castelul nobiliar este acum în categoria A pe lista monumentelor istorice. Are 8 camere pentru oaspeți, iar pe pereți pot fi admirate picturi vechi de sute de ani.

În România sunt zeci de castele care se află în stare avansată de degradarea. La sfârșitul anului trecut, un castel a fost scos la vânzare la doar 38.000 de euro. Este vorba despre Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz (Brașov), o clădire istorică cu opt camere și o curte de 8.000 de metri pătrați.

Clădirea era într-o stare avansată de degradare. A fost construită în 1553 și a avut numeroși proprietari. În perioada comunistă, a găzduit birourile fostului IAS.

 

Sursa foto: weradio.ro

Related posts

Centrul Medical Cardio Med Tîrgu Mureș este un lider recunoscut pe plan european în domeniul cardiologiei de vârf

Stefana Muresan

Investiţie de 18,7 milioane lei, finalizată de belgienii de la VCST Automotive Production, la Alba Iulia

Stefana Muresan

Element Industrial anunță un pipeline de 300.000 mp de parcuri logistice

Ligia Voro

Leave a Comment