Agricultura Ultimele stiri

Mihai Aniței (Azomureș), co-autor al volumului ”Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”

Cel de-al patrulea volum din Seria Caiete Documentare a fost lansat joi, 21 februarie, în cadrul unui eveniment organizat la Biblioteca Centrală Universitară.

 

Potrivit caleaeuropeana.ro, volumul ”Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale” publicat de Editura Club România, în coordonarea lui Marius Stoian și Mihai Aniței – Directorul general al combinatului Azomureș, reunește peste 115 autori dintre cei mai reprezentativi profesioniști români din zona administrației publice,  mediului academic și universitar, dar și din cadrul comunității de business și antreprenoriat sau societate civilă, care expun viziuni și proiecte sustenabile în vederea consolidării contribuției românești la reformarea noii Politici Agricole Comune, în lumina noilor provocări și angajamente europene, precum schimbările climatice, imperativul dezvoltării durabile sau migrația forței de muncă.

Volumul este structurat în concepte și instrumente operaționale care descriu cadrul internațional în care se manifestă cele mai noi tendințe și evoluții din agricultură, parcurg viziunea europeană cu un istoric al reformelor politicii agricole comune și analize asupra noii propuneri PAC și se focusează pe România abordând două direcții: implementarea PAC, cu date și cifre cheie privind rezultatele la zi ale agriculturii românești și contextul național pe care îl ilustrează printr-o serie de analize și soluții la problemele structurale ale agriculturii românești, prezentând conceptele agriculturii moderne, dar și instrumente operaționale cu care acestea pot fi implementate-finanțare, educație, cercetare-dezvoltare, etc.

Un capitol consistent este dedicat transformării digitale a agriculturii, ca motor pentru modernizarea sectorului agricol românesc și creșterea randamentului activității agricole.

Agricultura va fi domeniul cu cea mai mare digitalizare în viitorii aniinteligența artificială în agricultură va fi masivă și de neoprit. Capabilitatea dronelor se extinde în mod constant, aparatele fiind dotate cu camere foto-video de înaltă definiție, senzori de termoviziune, filmare în infraroșu, sisteme de cartografiere și zonare a parcelelor, iar simultan volumul de date crește rapid. Pe termen lung, „fermele conectate” se vor dovedi extrem de valoroase pentru toată populația planetei având în vedere necesitatea de maximizare a producției agricole. Agricultura inteligentă ține cont de evaluarea solului și aspectelor de mediu din toate punctele de vedere și aplică soluții tehnologice pentru fertilizări de performanță, măsuri de protecție a plantelor și extragerea elementelor nutritive într-un mod cât mai eficient!

În domeniul agriculturii inteligente, introducerea elementelor de tehnologie în managementul fermelor, cum ar fi urmărirea și monitorizarea întregului proces de producție de la înființarea culturii, procesare, transport, la vânzare, duce la randamente și calități incredibile în climate volatile cu provocări din ce în ce mai diverse.

“Ca țară cu mare potențial agricol, România ar putea să devină una din piețele de top pentru fructificarea tehnologiei IoT în scopuri de creștere și eficientizare a producției agricole. Vor ști oare fermierii să profite de pe urma unei asemenea oportunități? ”, lansează provocarea Mihai Aniței.

Editura Club România a inițiat la începutul anului 2018 un amplu proiect editorial colaborativ-Seria Caiete Documentare-dedicată unor domenii strategice ale economiei românești. Până în prezent au fost publicate 4 volume: Energia (coord. Marius Stoian, Clara Volintiru)Transporturi și Infrastructură, (coord. Marius Stoian, Sebastian Burduja), România Digitală (coord. Radu Puchiu, Marius Stoian, Marcel Foca) și Agricultura (coord. Marius Stoian, Mihai Aniței).

 

Text: Robert Lupitu – Calea europeana

Foto: Mădălina Gavrilă

 

 

Related posts

IT Datagroup inchiriaza 1.200 de mp in Vox Technology Park Timisoara

Ionut Oprea

Eldorado Gold susţine că a descoperit zăcăminte de aur de până la 7,8 miliarde de dolari la Bolcana, în judeţul Hunedoara

redactia

Premier: Termenul de finalizare a autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov ar putea fi 2024

redactia

Gică Popescu, promotor al Maramureșului. Județul, inclus în pachetul de promovare turistică la Euro 2020

redactia

Universal Alloy și-a deschis centru de vaccinare

Nora Dumitrescu

Maternitatea de purcei de la Șibot – Alba

Stefana Muresan

La RAR poate fi aflat istoricul daunelor vehiculelor înmatriculate în România

Traian Dan

Inteligența artificială, „motorul” performanței în industria serviciilor de afaceri din România

Ionut Oprea

Mapping World Urbanity -The Central Theme of MIPIM 2018

Ionut Oprea

Marile festivaluri “made in Cluj” produc 25 milioane euro

Nora Dumitrescu

Extremele imobiliare ale Transilvaniei: Sălaj și Cluj

Nora Dumitrescu

UVT se menține în topul QS Rankings by Subject 2018 cu domeniul Limbi moderne

Stefana Muresan

Proiectele inițiate de cetățeni vor primi finanțare la Florești

Nora Dumitrescu

Noi modificări legislative importante in domeniul constructilor si al urbanismului

Ionut Oprea

#EURoad2Sibiu. In 2019, All Roads Lead to Sibiu

Stefana Muresan

Investiţie de peste 1 mil. euro pentru dotarea a două spitale din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Participare gratuita evenimente BusinessMark – HR, Real Estate, CFO, Supply Chain

Ionut Oprea

Romania Logistics Forum 2021 – 20 April, 14:00

Ionut Oprea

Arad: 15 hale industriale de peste 100.000 mp. vor fi contruite în județ

redactia

Au început lucrările la Sala Polivalentă din Turda

Nora Dumitrescu

MOL, două staţii de tip Fresh Corner în Buşteni şi Raşnov

Stefana Muresan

Asfaltări la nodul rutier Sebeș al autostrăzii dintre Alba și Cluj

Nora Dumitrescu

Documentațiile aferente secțiunilor 1 și 5 ale viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, trimise pentru validare

Stefana Muresan

Operatorul național Transgaz va gestiona gazoductul Maramureș – Moldova

Nora Dumitrescu

Leave a Comment