Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lansare de carte: „Cutia cu amintiri”, mult așteptata carte a scriitorului clujean Ioan Ciorca

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Editura Ecou Transilvan, vă invită să luați parte joi, 28 februarie, de la ora 16.00, la lansarea cărții „Cutia cu amintiri” a cunoscutului scriitor clujean Ioan Ciorca.

Evenimentul va avea loc la sediul central al Muzeului, str. Memorandumului nr. 21.

Vor lua cuvântul Vasile Lechințan, Vladimir Alexandru Bogosavlievici, Eugen Albu, editoarea Nadia Baciu, precum și Tudor Sălăgean, reprezentantul instituției care găzduiește manifestarea.

Cartea a văzut lumina tiparului datorită sprijinului financiar acordat de doamna Alina Nechita și de domnul Gheorghe Șraum.

Alcătuită din scurte tablete și reportaje, cartea „Cutia cu amintiri” creionează o frescă a societăţii româneşti, văzută prin ochii copilului – iar apoi ai adolescentului –, din a doua decadă a secolului al XX-lea. Tabletele surprind crâmpeie de viaţă, din procesul de socializare al copilului – grădiniţă, şcoală, comunitate –, în evoluţia sa spre statutul de actor social. Împins de curiozitatea sa nativă, copilul descoperă mica lume în care îşi duce existenţa, îşi creează un set de valori” fondate pe criterii ce ţin de experienţele semenilor mai mari şi încearcă să devină parte integrantă a societăţii în care evoluează. Astfel, ele constituie un bun prilej pentru tinerii de astăzi, de a pătrunde în viaţa de altădată a părinţilor lor, învăţând din experienţa celor vârstnici şi dobân­dind termenii de comparaţie între ceea ce a fost şi ceea ce este, în vederea anticipării şi modelării a ceea ce va fi.

În schimb, marea majoritate a reportajelor sunt de actualitate, reflectând o realitate tristă, văzută prin prisma celui care a dobândit termenii de comparație între bine și rău, prin propria sa experiență de viață.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drumuri județene modernizate prin Regio-POR 2014-2020: peste 26 de milioane de euro finanțare pentru DJ608 din județul Caraș-Severin

Articolul următor

Forţă de muncă din Vietnam și Sri Lanka pentru firmele din Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

IRUM a fost vizitată de tineri

Fabrica reghineană IRUM a fost unul din obiectivele vizitate de tinerii din Rotary Youth Exchange District 2241 Romania &…
Citeste mai mult

Corul Madrigal a fost în turneu în Perú

La invitația Ambasadei României în Republica Perú și cu sprijinul Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român, Corul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share