Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brânza frământată de Sângeorz Băi, atestată ca produs tradiţional

Produsul „Brânză frământată de Sângeorz Băi” a fost atestat ca produs tradiţional şi înscris în Registrul naţional al produselor tradiţionale de către Direcţia Generală Politici în Industria Alimentară şi Comerţ din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Produsul este făcut de Societatea Cooperativa Agricolă de Gradul I Grupul de Producători Sângeorz Băi, în locul numit „Putredu Moara”.

„Au înțeles de la bun început că acesta este viitorul și au investit din subvenții în dezvoltare! Țin să felicit Cooperativa Agricolă din orașul Sângeorz-Băi pentru acest atestat! Iată că după doi ani de muncă, investiție, drumuri și nervi de oțel avem primul PRODUS TRADIȚIONAL ATESTAT. În curând veți putea achiziționa prima brânză etichetată și produsă în condiții optime! Felicitări și vă îndemn să mergeți mai departe și cu alte produse. Împreună cu membrii cooperativei veți dezvolta acest sector, dezvoltare care într-un final se va simți în buzunarul fiecărui membru”, a transmis primarul oraşului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău.

Se pare că brânza frâmântată de Sângeorz-Băi  apare în înscrisuri din 1770. Laptele din care se face brânza provine din rase autohtone româneşti, iar păşunea pe care pasc vitele se află la o altitudine de 1800 metri în apropierea Munţilor Rodnei. Gustul este puţin usturoiat, iar compoziţia este foarte fină. Se prepară de către baciul de la stână şi se ţine în bărbânţă, o putină de lemn.

 

Sursa foto: Facebook -Stâna Popas „Putredu Moara”

Total
26
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Best Golf Hotel - Theodora Golf Club, recunoaștere la nivel internațional

Articolul următor

Register now for BACK 2 BUSINESS Bucharest

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
26
Share