Agricultura Bistrița-Năsăud

Brânza frământată de Sângeorz Băi, atestată ca produs tradiţional

Produsul „Brânză frământată de Sângeorz Băi” a fost atestat ca produs tradiţional şi înscris în Registrul naţional al produselor tradiţionale de către Direcţia Generală Politici în Industria Alimentară şi Comerţ din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Produsul este făcut de Societatea Cooperativa Agricolă de Gradul I Grupul de Producători Sângeorz Băi, în locul numit „Putredu Moara”.

„Au înțeles de la bun început că acesta este viitorul și au investit din subvenții în dezvoltare! Țin să felicit Cooperativa Agricolă din orașul Sângeorz-Băi pentru acest atestat! Iată că după doi ani de muncă, investiție, drumuri și nervi de oțel avem primul PRODUS TRADIȚIONAL ATESTAT. În curând veți putea achiziționa prima brânză etichetată și produsă în condiții optime! Felicitări și vă îndemn să mergeți mai departe și cu alte produse. Împreună cu membrii cooperativei veți dezvolta acest sector, dezvoltare care într-un final se va simți în buzunarul fiecărui membru”, a transmis primarul oraşului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău.

Se pare că brânza frâmântată de Sângeorz-Băi  apare în înscrisuri din 1770. Laptele din care se face brânza provine din rase autohtone româneşti, iar păşunea pe care pasc vitele se află la o altitudine de 1800 metri în apropierea Munţilor Rodnei. Gustul este puţin usturoiat, iar compoziţia este foarte fină. Se prepară de către baciul de la stână şi se ţine în bărbânţă, o putină de lemn.

 

Sursa foto: Facebook -Stâna Popas „Putredu Moara”

Related posts

Borcanul cu Magiun din prune Topoloveni, în coşul cu cadouri oferit din partea României pentru preluarea Preşedinţiei Rotative a UE

redactia

Romsilva confecționează și vinde trăsura tip fast-food, unică în România

Ligia Voro

Mihai Daraban la Indagra 2018: Vrem să pariem pe procesare. Indagra Food să depășească Indagra

redactia

Bivolii, comoara neexploatată de sălăjeni

Nora Dumitrescu

Fermierii pot depune la APIA Cererile de plată pentru subvenția la motorină

Traian Dan

Cel mai mare procesator de carne din lume cumpără firmele Elit și Vericom din Alba, aparținând omului de afaceri Dorin Mateiu

Stefana Muresan

Livada Palocsay, revitalizată de agronomii clujeni

Nora Dumitrescu

Lecoimpex, sprijin total pentru fermieri

Transilvania Business

Tractoarele IRUM, potențial de Duster agricol

Ligia Voro

Fungicidul Zorvec, lansat pe piața românească de Corteva Agriscience

Stefana Muresan

ROMPAN: Cozonacii şi pasca tradiţională românească au ajuns în SUA și Canada

Stefana Muresan

Horinca de Cămârzana – Satu Mare a ajuns la Bruxelles, Berlin și Taiwan

Traian Dan

ARpicultura între 23-24 februarie, la EXPO Arad

redactia

Ministrul Agriculturii: avem pregătite textele pentru rechiziţii şi pentru suspendarea exportului de cereale

Papuc Irina

Exporturile de vin, în creștere cu 22%

Stefana Muresan

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Stefana Muresan

B2B Expo și infoTRIP, Secțiuni centrale ale Conferinței Meat & Milk 2016

Trei noi oportunități de finanțare europeană pentru agricultori în luna iunie: 57 de milioane de euro disponibili

Ion Surdu

Alba: Afacerea în agricultură care aduce profit de 8.000 de euro la hectar

redactia

TeraPlast a încheiat un contract de market maker cu BRK Financial Group 

Ligia Voro

Cooperativa Țara Mea, un alt nivel de lucru: departament de export pentru produsele românești

Nicolae Pop

O platformă online lansată pe pandemie pentru a ajuta producătorii agricoli locali din zona Timişoarei a atras o sută de mii de vizitatori

Robert Bloancă

Povestea românească a roșiilor din Valea Largă – Mureş

Ligia Voro

Simplificarea depunerii Cererii Unice de Plată pentru fermierii bihoreni

Traian Dan

Leave a Comment