Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brânza frământată de Sângeorz Băi, atestată ca produs tradiţional

Produsul „Brânză frământată de Sângeorz Băi” a fost atestat ca produs tradiţional şi înscris în Registrul naţional al produselor tradiţionale de către Direcţia Generală Politici în Industria Alimentară şi Comerţ din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Produsul este făcut de Societatea Cooperativa Agricolă de Gradul I Grupul de Producători Sângeorz Băi, în locul numit „Putredu Moara”.

„Au înțeles de la bun început că acesta este viitorul și au investit din subvenții în dezvoltare! Țin să felicit Cooperativa Agricolă din orașul Sângeorz-Băi pentru acest atestat! Iată că după doi ani de muncă, investiție, drumuri și nervi de oțel avem primul PRODUS TRADIȚIONAL ATESTAT. În curând veți putea achiziționa prima brânză etichetată și produsă în condiții optime! Felicitări și vă îndemn să mergeți mai departe și cu alte produse. Împreună cu membrii cooperativei veți dezvolta acest sector, dezvoltare care într-un final se va simți în buzunarul fiecărui membru”, a transmis primarul oraşului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău.

Se pare că brânza frâmântată de Sângeorz-Băi  apare în înscrisuri din 1770. Laptele din care se face brânza provine din rase autohtone româneşti, iar păşunea pe care pasc vitele se află la o altitudine de 1800 metri în apropierea Munţilor Rodnei. Gustul este puţin usturoiat, iar compoziţia este foarte fină. Se prepară de către baciul de la stână şi se ţine în bărbânţă, o putină de lemn.

 

Sursa foto: Facebook -Stâna Popas „Putredu Moara”

Total
26
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Best Golf Hotel - Theodora Golf Club, recunoaștere la nivel internațional

Articolul următor

Register now for BACK 2 BUSINESS Bucharest

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
26
Share