Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-au semnat contractele de proiectare și execuție pentru două tronsoane ale ”Drumului Apusenilor”

Au fost semnate contractele de proiectare și execuție între reprezentanții constructorilor și Consiliul Județean Bihor pentru cele două tronsoane ale ”Drumului Apusenilor” din județul Bihor.

Este vorba despre ”Traseul regional Transilvania Nord – Drumul Apusenilor: reabilitarea și modernizarea DJ 764A Beiuș – Stâna de Vale și DJ 108J Stâna de Vale – Remeți” pe o lungime de 43,375 km, respectiv ”Traseul regional Transilvania Nord – Drumul Apusenilor: reabilitarea și modernizarea DJ108K Remeți – limită județul Cluj (Valea Drăganului) pe o lungime de 12,893 km. Valoarea contractului pentru primul tronson de drum este de 84.025.166,05 lei + TVA, în timp ce tronsonul 2 va costa 21.689.547,57 lei +TVA. Ambele contracte vor fi executate de către asocierea de firme formată din SC DRUMURI ORĂȘENEȘTI SA, SC MBS GROUP SRL, SC AQUACONS SRL și D’AGOSTINO ANGELO ANTONIO COSTRUTIONI GENERALI SRL.

”Astăzi, am făcut un pas important pentru realizarea acestui drum extrem de important pentru dezvoltarea durabilă a județului Bihor. Este un traseu montan prin care dorim să dezvoltăm economic și turistic această zonă a județului nostru, asigurând o accesibilitate crescută zonei Munților Apuseni printr-o infrastructură rutieră de calitate, la standarde europene. Această asociere de firme este formată din companii de construcții serioase, ceea ce mă face să fiu încrezător în capacitatea acestora de a respecta termenele de execuție pe care și le-au asumat. Sper ca până cel târziu în toamna anului 2023 drumul să fie gata, iar bihorenii și turiștii să poată circula pe acest traseu foarte spectaculos”, a declarat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor cu ocazia semnării celor două contracte de execuție.

Finanțarea pentru cele două investiții va fi asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Apelul de proiecte POR/103/6/1/Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tara Făgărașului vrea să atragă 2,5 miliarde de euro

Articolul următor

Un antreprenor de 91 de ani din Arad scoate pe piață peste 100.000 de zambile şi lalele de Mărţișor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share