Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banat Agro Vest lucrează 15.000 de ha

Cooperativa Banat Agro Vest din Timișoara a fost înființată în urmă cu trei ani pe cultura mare. În prezent, Banat Agro Vest lucrează 15.000 de hectare de teren.

 

Cei 24 de membri lucrează, în prezent, 15.000 de ha. Ei cultivă cereale păioase –grâu, orz, ovăz –dar și porumb, rapiță, floarea soarelui și chiar cartofi. Încă de la început cooperativa a avut succes. Anul 2017 a fost cu rezultate foarte bune. La nivel producției de grâu s-au obținut 8 -9 tone de kg la ha și aproape toată cantitatea a fost vândută prin cooperativă, scrie Ziua de Vest.

Banat Agro Vest a fost înscrisă și în Uniunea Națională a Cooperativelor din România. Horgoș crede că, într-adevăr, viitorul agriculturii va fi al cooperativelor, așa cum a spus Achim Irimescu, fostul ministru al agriculturii. Prin urmare, el îi îndemnă pe fermieri să fie mult mai uniți, să se asocieze, fiindcă atunci sunt mult mai puternici în relațiile cu companiile de inputuri și cu instituțiile statului.

“Important este ca fermierii să înțeleagă că, dacă vor fi în cooperative, va fi mult mai bine pentru ei. Nu trebuie forțați să intre în aceste forme asociative, ci singuri să se organizeze. Nu trebuie să le impună nimeni, așa cum a fost odată. Totul trebuie să vină din interiorul lor. Noi avem discuții tehnice cu fiecare membru al cooperativei să îi aflăm părerile și nevoile. În momentul când ne-am decis pentru achiziționarea unui produs îl cumpărăm pentru toți membrii cooperativei. Totul se centralizează, se achiziționează și se vinde prin cooperativă. Sigur că atunci apar multe avantaje în ceea ce privește prețul și cantitățile”, a declarat pentru sursa citată Marian Horgoș, director tehnic, în cadrul cooperativei Banat Agro Vest din Timișoara.

În 2019, la nivel de cooperativă, 6.000 de ha de grâu au fost semănate. De asemenea, pentru culturile de primăvară, este pregătită sămânța pentru 2.200 de ha cu porumb, 1.500 ha de floarea soarelui și 1.200 de ha de soia. Vor fi cultivate și 30 de ha cu cartofi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorul de cabluri IPROEB Bistrița, creștere cu 6,6 mil. lei a veniturilor și cu 1,9 mil. lei a profitului net

Articolul următor

Forță de muncă din Vietnam, Nepal, Filipine și Etiopia pentru companiile românești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share