Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Oradea construiește cu circa 5 mil. euro o parcare de 400 locuri

Primăria Oradea va construi o parcare supraetajată cu aproximativ 400 de locuri în zona Spitalului Județean, pe strada Gh. Doja. Investiția este estimată la peste patru milioane de euro.

“În acest moment accesul auto la Spitalul Județean, dar mai ales parcarea în această zonă este dificilă, pentru că în afară de faptul că zona este una aglomerată, în paralel cu activitatea propriu-zisă a spitalului se desfășoară și lucrările de construcție la Unitatea de Primiri Urgențe și la clădirea de deasupra acesteia. În etapa următoare, respectiv peste 3-4 luni de zile, va avea loc organizarea de șantier pentru reabilitarea termică a Spitalului Județean. Licitațiile pentru cele două proiecte, respectiv pentru reabilitarea clădirii Spitalului Județean și a clădirii Spitalului Municipal, care în total se ridică la 15 milioane de euro, au fost publicate chiar astăzi. Prin urmare, în partea a doua a verii, în toamnă, vom mai avea o nouă organizare de șantier, care va trebui amplasată într-un spațiu și care inevitabil va diminua locurile de parcare în zonă. La toate acestea se adaugă și etapa a treia de lucrări, când se va construi ambulatoriul spitalului și practic nu vom mai avea locuri de parcare în zona respectivă. În această situație se impune amenajarea unei parcări în această zonă aglomerată, iar în acest sens vom realiza o documentație de urbanism și vom face un proiect de regenerare urbană”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Într-o primă etapă s-a studiat dacă parcarea poate fi realizată în trepte pe deal, dar din punct de vedere a alunecărilor de teren și a celorlalte lucrări care sunt realizate în zonă s-a dovedit că acest lucru nu este posibil.

Prin urmare, zona care s-a decis să fie studiată pentru amenajarea acestei parcări supraterane cuprinsă în programul de regenerare urbană este cea dinainte de a ajunge la Spitalul Județean, de pe strada Gh. Doja, pe partea dreaptă. Tot aici ar urma să se amenajeze încă o bandă suplimentară de circulație pentru viraj dreapta, bandă necesară pentru a intra în parcare și a urca pe deal în zona de servicii a spitalului.

Parcarea ar urma să aibă aproximativ 400 de locuri, numărul exact al locurilor de parcare care vor putea fi realizate urmând să rezulte doar după studiile geo care vor fi făcute la fața locului și după analizarea amplasamentului.

“Costurile acestei investiții pot ajunge undeva între 4-5 milioane de euro. Dacă totul decurge fără probleme, lucrările ar putea începe în toamna acestui an, urmând ca la finalul anului 2020 parcarea să poată deveni operațională. Intenția noastră este ca înspre strada Gh. Doja, înainte de a ajunge la parcare, să realizăm și o zonă de birouri, care să  semene la exterior cu fațada Spitalului Județean după ce va fi reabilitat termic, astfel încât să existe o legătură estetică între cele două clădiri. Totodată, se dorește amenajarea unei pasarele direct din această parcare până în clădirea ambulatorului Spitalului Județean, pentru ca toți cei care au probleme la spital să poată să parcheze în incinta parcării și fără să mai iasă în exterior, să poată ajunge în clădirea ambulatorului”, a completat primarul Ilie Bolojan.

Costul final al proiectului va fi dat de numărul final al locurilor de parcare și de zona de birouri. Zona de birouri ar putea fi destinată Spitalului Județean sau ar putea să fie o zonă de cazare pentru medicii specialiști care vor veni să profeseze la Oradea sau pentru rezidenți, dacă blocul care se construiește în spatele Spitalului Municipal nu va face față realităților în acest sens.

Urmează ca în această lună să fie dată o hotărâre de principiu, un acord al Consiliului Local pentru acest proiect de regenerare urbană.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Salina Turda, Parcul Naţional Retezat, Castrul Roman Porolissum şi Valea Maramureşului, apreciate de Ghidul de Călătorie Michelin

Articolul următor

Producătorii grupați în cooperative agricole ar putea fi scutiți de impozit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share