Bihor Ultimele stiri

Primăria Oradea construiește cu circa 5 mil. euro o parcare de 400 locuri

Primăria Oradea va construi o parcare supraetajată cu aproximativ 400 de locuri în zona Spitalului Județean, pe strada Gh. Doja. Investiția este estimată la peste patru milioane de euro.

“În acest moment accesul auto la Spitalul Județean, dar mai ales parcarea în această zonă este dificilă, pentru că în afară de faptul că zona este una aglomerată, în paralel cu activitatea propriu-zisă a spitalului se desfășoară și lucrările de construcție la Unitatea de Primiri Urgențe și la clădirea de deasupra acesteia. În etapa următoare, respectiv peste 3-4 luni de zile, va avea loc organizarea de șantier pentru reabilitarea termică a Spitalului Județean. Licitațiile pentru cele două proiecte, respectiv pentru reabilitarea clădirii Spitalului Județean și a clădirii Spitalului Municipal, care în total se ridică la 15 milioane de euro, au fost publicate chiar astăzi. Prin urmare, în partea a doua a verii, în toamnă, vom mai avea o nouă organizare de șantier, care va trebui amplasată într-un spațiu și care inevitabil va diminua locurile de parcare în zonă. La toate acestea se adaugă și etapa a treia de lucrări, când se va construi ambulatoriul spitalului și practic nu vom mai avea locuri de parcare în zona respectivă. În această situație se impune amenajarea unei parcări în această zonă aglomerată, iar în acest sens vom realiza o documentație de urbanism și vom face un proiect de regenerare urbană”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Într-o primă etapă s-a studiat dacă parcarea poate fi realizată în trepte pe deal, dar din punct de vedere a alunecărilor de teren și a celorlalte lucrări care sunt realizate în zonă s-a dovedit că acest lucru nu este posibil.

Prin urmare, zona care s-a decis să fie studiată pentru amenajarea acestei parcări supraterane cuprinsă în programul de regenerare urbană este cea dinainte de a ajunge la Spitalul Județean, de pe strada Gh. Doja, pe partea dreaptă. Tot aici ar urma să se amenajeze încă o bandă suplimentară de circulație pentru viraj dreapta, bandă necesară pentru a intra în parcare și a urca pe deal în zona de servicii a spitalului.

Parcarea ar urma să aibă aproximativ 400 de locuri, numărul exact al locurilor de parcare care vor putea fi realizate urmând să rezulte doar după studiile geo care vor fi făcute la fața locului și după analizarea amplasamentului.

“Costurile acestei investiții pot ajunge undeva între 4-5 milioane de euro. Dacă totul decurge fără probleme, lucrările ar putea începe în toamna acestui an, urmând ca la finalul anului 2020 parcarea să poată deveni operațională. Intenția noastră este ca înspre strada Gh. Doja, înainte de a ajunge la parcare, să realizăm și o zonă de birouri, care să  semene la exterior cu fațada Spitalului Județean după ce va fi reabilitat termic, astfel încât să existe o legătură estetică între cele două clădiri. Totodată, se dorește amenajarea unei pasarele direct din această parcare până în clădirea ambulatorului Spitalului Județean, pentru ca toți cei care au probleme la spital să poată să parcheze în incinta parcării și fără să mai iasă în exterior, să poată ajunge în clădirea ambulatorului”, a completat primarul Ilie Bolojan.

Costul final al proiectului va fi dat de numărul final al locurilor de parcare și de zona de birouri. Zona de birouri ar putea fi destinată Spitalului Județean sau ar putea să fie o zonă de cazare pentru medicii specialiști care vor veni să profeseze la Oradea sau pentru rezidenți, dacă blocul care se construiește în spatele Spitalului Municipal nu va face față realităților în acest sens.

Urmează ca în această lună să fie dată o hotărâre de principiu, un acord al Consiliului Local pentru acest proiect de regenerare urbană.

 

Related posts

Mulberry Development a dat în folosință ISHO Parking

Ligia Voro

Porsche Engineering, program de masterat la UTCN

redactia

Scrisoare de atenționare a patronilor din Maramureș către Parlament și Guvern

Nora Dumitrescu

CNI construiește o sală de sport la Târnăveni

Stefana Muresan

Noii membri în Consiliul Director al AHK

Ligia Voro

Exemplu de succes: Blaj – au fost atrași investitori și s-a dezvoltat, după ce șomajul ajunsese la 25%

redactia

Uniunea Geodezilor din România are o nouă conducere

redactia

Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, afaceri de 100 de mil. euro cu constructorul CON-A

Stefana Muresan

Antibiotice Iași va produce 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină, precum şi alte produse necesare sistemului sanitar din România

Ion Surdu

Consorţiul Universitaria se reuneşte la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

60 de crame din Transilvania-Banat, pe harta digitală viticolă a României

Nora Dumitrescu

Cinci măsuri solicitate Guvernului din partea IMM-urilor din România

Papuc Irina

Fabrica Aramis Baia Mare va fi creditată cu 11 milioane de euro

Nora Dumitrescu

SIXT Group România lansează ATELIERUL UNION MOTORS

redactia

Bihorenii învață de la unguri despre managementul bazinelor didactice

Traian Dan

Ministerul Agriculturii analizează măsuri de plafonare a prețului la produsele de bază

redactia

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

redactia

Probleme legate de mediu în aviație, dezbătute la Iași

Stefana Muresan

Euro Gas Systems va construi o stație de comprimare a gazelor în Croaţia, contract de peste 8 mil. euro

Stefana Muresan

Schaeffler va construi la Braşov un centru de testare pentru piaţa automotive

redactia

Cele mai profitabile afaceri cu tranzacţii imobiliare din Mureş

Stefana Muresan

Primul sat românesc din America, creat de un director din cadrul Cupru Min Abrud

redactia

Anca Buzoianu, noul rector al Universității de Farmacie și Medicină Cluj

Nora Dumitrescu

Brașovul și Maramureșul, în topul turismului rural dintre ani

Nora Dumitrescu

Leave a Comment