Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salina Turda, Parcul Naţional Retezat, Castrul Roman Porolissum şi Valea Maramureşului, apreciate de Ghidul de Călătorie Michelin

Autorii Ghidului de Călătorie Michelin au pus pe harta obiectivelor care merită vizitate de lumea întreagă: Salina Turda, Parcul Naţional Retezat şi Valea Maramureşului. Ghidurile sunt vândute într-un milion de exemplare şi ajung în 38 de ţări.

 

Ghidul Verde Michelin este unul dintre cele mai apreciate referinţe de călătorie. Are peste 500 de pagini şi include tot atâtea recomandări turistice. După ce au vizitat România, autorii au inclus în ultima ediţie Salina Turda. I-au acordat 2 stele din 2 şi au scris: “Această fostă mină de sare a fost transformată într-un parc de distracţii neobişnuit. O atracţie modernă şi surprinzătoare”.

Anul trecut au vizitat Salina Turda peste 700.000 de turişti, dintre care o treime au fost străini. Un bilet de intrare costa 30 de lei.

Autorii ghidului au mers şi în Zalău, ca să vadă castrul roman Porolissum din comuna Mirşid. Au decis că merită vizitat şi de alţii şi i-au acordat o stea din 3. “Locul aflat în vârful unui deal, oferă o panoramă spectaculoasă a munţilor din jur” – scriu ghizii. Castrul a fost recent reabilitat cu peste 35 de milioane de lei din fonduri europene.

3 stele din 3 a primit Valea Maramureşului, pe care ghizii de călătorie Michelin o numesc “regiune distinsă prin tradiţiile sale pastorale trecute”. Iar Parcul Naţional Retezat a obţinut 2 stele.

În ediţia din 2012 Ghidul Verde Michelin acordă punctajul maxim oraşului Sibiu. Cititorii aflau atunci că “acest oraş baroc cu faţade colorate, poreclit Mică Viena este cu siguranţă cel mai frumos din România.”

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiţie de 70 mil. lei pentru modernizarea a 35 km de drumuri judeţene în Sibiu

Articolul următor

Primăria Oradea construiește cu circa 5 mil. euro o parcare de 400 locuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share