Fonduri Europene Hunedoara Ultimele stiri

Hunedoara: 20 de blocuri și o școală, reabilitate din fonduri europene

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și primăriile Deva, Petroșani, Simeria și Petrila au semnat astăzi, 6 martie 2019, contracte de finanțare în valoare totală de aproape 5 milioane de euro, destinate eficientizării energetice.

20 de blocuri de locuințe și o școală din județul Huneodara – Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Petrila vor fi reabilitate termic prin cele zece proiecte.

Semnatarii contractelor au fost Nicolae-Florin OANCEA – primarul municipiului Deva, Florin Tiberiu IACOB-RIDZI – primarul municipiului Petroșani,  Emil Ioan RÎSTEIU – primarul orașului Simeria,  Vasile JURCA – primarul orașului Petrila și  Sorin MAXIM – directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

În zona rezidențială, sunt prevăzute diferite tipuri de lucrări, în funcție de necesități: izolarea termică a fațadelor și planșeelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare și/ sau închiderea balcoanelor/ logiilor cu tâmplărie termoizolantă, reparații la acoperiș și sistemul de colectare a apelor meteorice, înlocuirea instalațiilor de distribuție a apei și/ sau a colectoarelor de canalizare, înlocuirea unor lifturi și a corpurilor de iluminat, montarea de panouri fotovoltaice,  instalarea de rampe/ elevatoare pentru persoanele cu dizabilități etc.

Ținta, în urma intervențiilor, este diminuarea consumului de energie pentru încălzirea apartamentelor și reducerea emisiilor de CO2, dar și îmbunătățirea aspectului acestor edificii și a localităților. Vor rezulta 745 de locuințe cu o clasificare mai bună a consumului de energie.

În municipiul Deva, este prevăzută creșterea eficienței energetice a blocurilor: Aleea Crizantemelor M1, Bd. Decebal nr. 8, Aleea Plopilor nr. 7 și Aleea Moților P3.

În municipiul Petroșani, investițiile vizează imobilele: Str. Păcii nr. 2, Str. O. Iosif 1B, Aleea Poporului nr. 3, str. General Vasile Milea nr. 19 și Str. Constructorul – B.

În orașul Simeria, proiectele cuprind blocurile de pe strada 1 Decembrie – nr. 2, A, B, A1, B1, C1 și D1, iar în orașul Petrila – Str. Muncii bl. 1 și bl. 3, Str. Mihai Eminescu bl. A și Str. 8 Martie nr. 3.

Valoarea totală a acestor proiecte este de 21.026.319,44 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 10.176.423,85 lei.

La Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila sunt planificate mai multe tipuri de intervenții, menite să conducă la reducerea consumului de energie: izolarea termică a fațadei, reparații la fațadă și acoperiș, izolarea planșeului peste ultimul nivel, montarea de pompe de căldură și panouri fotovoltaice, înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat led, înlocuirea instalaţiilor electrice, termice, sanitare, P.S.I. etc.

Valoarea totală a proiectului este de 2.219.023,32 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 2.070.640,88 lei. Perioada de implementare este de 21 de luni.

 

Proiectele sunt finanțate prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe, Operațiunile A și B – Clădiri rezidențiale/ publice.

 

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 404 proiecte, în valoare totală de 533,30 milioane euro, din care 435,51 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile.

 

Related posts

Loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva: lucrările vor fi finalizate la termen

Stefana Muresan

AHK Industrial Suppliers Forum 2020 – Cel mai mare târg virtual din Europa dedicat furnizorilor

Nicolae Pop

IMM-urile din Regiunea Vest au depus proiecte de finanţare prin POR în valoare de 90 de milioane de euro

Robert Bloancă

Primul magazin online din România care introduce căutarea vocală

Ligia Voro

Exportul de cereale prin Portul Constanța în primele 3 luni a depășit recordul de anul trecut

Ion Surdu

Infrastructură navală nouă, drumuri și căi ferate de 90 mil. euro în portul Galați. Finanțare din fonduri europene

redactia

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo: Aeroporturile trebuie conectate cu rețeaua feroviară

Stefana Muresan

GTC: We are not in the same boat, but we are in the same storm!

Ionut Oprea

Investiție de 16 milioane de euro la Brașov: a fost semnat contractul pentru construirea unui garaj pentru viitoarele autobuze electrice

Ion Surdu

Târgu Mureș: Primul Centru de Excelență din România în tratarea AVC-ului

Transilvania Business

Fabrica Helcor de la Baia Mare a intrat pe profit

Nora Dumitrescu

The Landmark, in administrarea Colliers

Ionut Oprea

Program post universitar de securitate a sistemelor informatice, în cadrul UBB

redactia

Conferința anuală a DAFCOCHIM Agro: Pământul, obiectivul ADAMA

Ligia Voro

Holcim a inaugurat o nouă stație de betoane în Timișoara

Stefana Muresan

Afacere din pielărie. Un antreprenor din Brașov confecționează accesorii din piei exotice și are clienți din India și America

Ion Surdu

Sanconfind, spitalul de pe comoara cu sare

Stefana Muresan

Timişoara primeşte 3,8 milioane lei, bani europeni, pentru iluminarea inteligentă a unui parc, iar Jimbolia 2,2 milioane pentru şcoala gimnazială

Robert Bloancă

Hotelul de Gheaţă atrage mii de turiști în fiecare iarnă

Stefana Muresan

Proiect pilot de strategie urbană pentru cartierul Rogerius din Oradea

Traian Dan

Fabrica de ambalaje Exonia începe de mâine producția de ambalaje pentru parafarmaceutice. Spitalele le vor putea procura fără adaos comercial

Papuc Irina

Au început lucrările la parcarea din centrul Zalăului

Nora Dumitrescu

Tramvaiele vor circula din nou în Reșița, după 8 ani, datorită fondurilor europene

redactia

Aeroclubul României, cursuri gratuite de pilotaj şi paraşutism în mai multe județe

redactia

Leave a Comment