Fonduri Europene Hunedoara Ultimele stiri

Hunedoara: 20 de blocuri și o școală, reabilitate din fonduri europene

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și primăriile Deva, Petroșani, Simeria și Petrila au semnat astăzi, 6 martie 2019, contracte de finanțare în valoare totală de aproape 5 milioane de euro, destinate eficientizării energetice.

20 de blocuri de locuințe și o școală din județul Huneodara – Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Petrila vor fi reabilitate termic prin cele zece proiecte.

Semnatarii contractelor au fost Nicolae-Florin OANCEA – primarul municipiului Deva, Florin Tiberiu IACOB-RIDZI – primarul municipiului Petroșani,  Emil Ioan RÎSTEIU – primarul orașului Simeria,  Vasile JURCA – primarul orașului Petrila și  Sorin MAXIM – directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

În zona rezidențială, sunt prevăzute diferite tipuri de lucrări, în funcție de necesități: izolarea termică a fațadelor și planșeelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare și/ sau închiderea balcoanelor/ logiilor cu tâmplărie termoizolantă, reparații la acoperiș și sistemul de colectare a apelor meteorice, înlocuirea instalațiilor de distribuție a apei și/ sau a colectoarelor de canalizare, înlocuirea unor lifturi și a corpurilor de iluminat, montarea de panouri fotovoltaice,  instalarea de rampe/ elevatoare pentru persoanele cu dizabilități etc.

Ținta, în urma intervențiilor, este diminuarea consumului de energie pentru încălzirea apartamentelor și reducerea emisiilor de CO2, dar și îmbunătățirea aspectului acestor edificii și a localităților. Vor rezulta 745 de locuințe cu o clasificare mai bună a consumului de energie.

În municipiul Deva, este prevăzută creșterea eficienței energetice a blocurilor: Aleea Crizantemelor M1, Bd. Decebal nr. 8, Aleea Plopilor nr. 7 și Aleea Moților P3.

În municipiul Petroșani, investițiile vizează imobilele: Str. Păcii nr. 2, Str. O. Iosif 1B, Aleea Poporului nr. 3, str. General Vasile Milea nr. 19 și Str. Constructorul – B.

În orașul Simeria, proiectele cuprind blocurile de pe strada 1 Decembrie – nr. 2, A, B, A1, B1, C1 și D1, iar în orașul Petrila – Str. Muncii bl. 1 și bl. 3, Str. Mihai Eminescu bl. A și Str. 8 Martie nr. 3.

Valoarea totală a acestor proiecte este de 21.026.319,44 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 10.176.423,85 lei.

La Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila sunt planificate mai multe tipuri de intervenții, menite să conducă la reducerea consumului de energie: izolarea termică a fațadei, reparații la fațadă și acoperiș, izolarea planșeului peste ultimul nivel, montarea de pompe de căldură și panouri fotovoltaice, înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat led, înlocuirea instalaţiilor electrice, termice, sanitare, P.S.I. etc.

Valoarea totală a proiectului este de 2.219.023,32 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 2.070.640,88 lei. Perioada de implementare este de 21 de luni.

 

Proiectele sunt finanțate prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe, Operațiunile A și B – Clădiri rezidențiale/ publice.

 

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 404 proiecte, în valoare totală de 533,30 milioane euro, din care 435,51 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile.

 

Related posts

Biofarm a realizat un profit cu până la 15% mai mare în primul trimestru

Ion Surdu

Fomco Group, un business care se clădește constant. De 15 ani.

Stefana Muresan

CONAF propune Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat iniţierea unor legi pentru free-lanceri şi meşteşugari

Stefana Muresan

Corina Crețu: România va beneficia de un buget cu 8% mai mare faţă de cel actual, conform propunerii CE

redactia

Un nou parteneriat între UBB, grupul Porsche și NTT Data

Stefana Muresan

CTP investește în facilitățile și infrastructura din CTPark Bucharest West

Stefana Muresan

BOTEZ: Avocatul mureșean Vasile Costea și a sa “Gură de rai” de la Sântu (FOTO)

Ligia Voro

MINDTHEGAP. În lumea tapetului, abajururilor și a textilelor care cuvântă

Ligia Voro

Startup-ul românesc Frisbo își extinde operațiunile în cinci noi țări

Ion Surdu

4 milioane de euro pentru prima școală “verde” din centrul Clujului

Nora Dumitrescu

FOTO: Proiecte de politici publice schițate la Cluj de mai multe organizații

Ligia Voro

Bănățenii vor putea merge la Belgrad pe autostradă. Studiu de fezabilitate pentru autostrada Timişoara – Moraviţa

redactia

Sălăjenii de la Simex își duc noul concept la Moscova

Nora Dumitrescu

Aparatură medicală de peste 2 milioane de lei pentru Spitalul din Carei

Traian Dan

Operatorul Wizz Air va relua zborurile Cluj – Tel Aviv

Nora Dumitrescu

Investiție de 8,9 mil. lei în depozitul de gaze Depomureş

Stefana Muresan

Producătorii de brânzeturi artizanale din Cluj, cu stand în rețeaua Moldovan

Nora Dumitrescu

De mâine, obligațiunile Raiffeisen Bank intră la tranzacționare la BVB 

Ligia Voro

Companiile Aramis Invest, Taparo (Maramureș) şi fabrica Ecolor din Cluj – cei mai mari exportatori de mobilă

Stefana Muresan

Cluj: 1.200 de cadre medicale, instruite cu bani europeni

Stefana Muresan

Mindspace opens its first offices in Romania

Ionut Oprea

Frigonet Logistics a intrat pe piața de logistică și transport național cu temperatură dublu controlată, în urma unei investiții de 500.000 euro

redactia

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj costă 37 milioane euro

Nora Dumitrescu

Ajutoare de stat de peste 22 de milioane de lei pentru cinci aeroporturi regionale: două sunt din Transilvania

Ion Surdu

Leave a Comment