Industrie Ultimele stiri

Iasi – Prima destinatie a Maratonului de business CCIFER

In perioada 4- 5 martie, Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER) a organizat la Iași un Maraton de business care consolidează astfel parteneriatele cu comunitățile locale. Iași-ul este un important pol de dezvoltare regională și o destinație importantă pentru membrii CCIFER – numeroase companii fiind deja instalate sau colaborând cu companii ieșene.

 

Cu peste 2300 de companii cu capital francez, Franța este al 5lea investitor străin în România, cu un total de peste 4,7 miliarde de euro investiții directe și peste 120000 de locuri de muncă create.

Catalizator al comunității de afaceri franco române, CCIFER crează noi oportunități pentru membrii săi ; reprezintă interesele membrilor în dialogul cu autoritățile pentru un mediu economic favorabil și sprijină dezvoltarea întreprinderilor prin servicii cu valoare adăugată.

In cadrul Maratonului de business de la Iași, aceste priorități s-au declinat în 8 evenimente care au abordat teme precum competențele de mâine, orașul durabil și investițiile, networking și B2B, dezvoltarea start-up-urilor și responsabilitatea socială.

« Este o nevoie reală de a crea sinergii între universități și companii, iar CCIFER își asumă acest rol de facilitator și a răspunde mai bine nevoilor de competențe ale companiilor » a declarat François Coste, Președinte CCIFER în deschiderea conferinței «  Competențele de mâine »  de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Impreună cu partenerii săi, CCIFER dorește să sustină eforturile de recrutare ale companiilor și să contribuie la creșterea angajării tinerilor prin ajustarea programelor academice la nevoile companiilor.

Conceptul de dezvoltare durabilă a fost dezbătut în cadrul unei mese rotunde în prezența domnului primar Mihai Chirica care a prezentat proiecte de dezvoltare durabilă ale orașului si oportunitățile de investiții pentru companii, mai ales în jurul vehiculelor electrice, a eficienței energetice și a dezvoltării ecosistemului antreprenorial.

Patru start-upuril locale și-au dat întâlnire în cadrul maratonului de business în cadrul unei sesiuni locale de pitching în prezența unui panel de experți.

In ultima zi de eveniment, pe 5 martie, noi oportunități de afaceri și un schimb de informații tehnice au avut loc la Delphi Technologies în cadrul evenimentului „Travailler avec…” un concept dezvoltat de CCIFER din dorința de a pune la un loc furnizori din companiile membre cu alte companii. “ Delphi Technologies, unul dintre furnizorii globali de soluții avansate de propulsie și soluții aftermarket pentru vehicule de pasageri și comerciale, a fost încântată să fie gazda acestui eveniment important de business în parteneriat cu CCIFER. Fiind unul dintre cei mai mari investitori din regiune, a fost foarte interesant pentru companie să participe la aceste întâlniri B2B și să dezvolte teme de discuții care ar putea contribui la dezvoltarea economică a regiunii”.

Seria  Maratonurilor de Business va continua în acest an la Timișoara în luna mai și la Brașov, în luna octombrie.

 

CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice. O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește  peste 550 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.  

 

Related posts

Centura Oradea – Autostrada A3 are SF finalizat

redactia

CTP câștigă premiile Best Warehouse Development and Developer și Dezvoltatorul Industrial al anului 2018

redactia

Administrația orădeană continuă ofensiva parcărilor supraterane

Ligia Voro

Aeroportul clujean se modernizează cu 20 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Shopping City Târgu Mureș, deschis oficial

Ionut Oprea

La Sibiu sunt căutați ingineri și operatori pentru Zona Industrială Vest

Stefana Muresan

E.ON și MOL vor dezvolta o rețea națională de 40 de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Stefana Muresan

Marcel Boloş pregătește patru mari proiecte axate pe cercetare și tehnologii

Traian Dan

Veniturile din vânzări ale Antibiotice Iași au depășit 70 de milioane lei în primele 3 luni: mai mult cu 8 milioane de lei față de T1 din 2019

Papuc Irina

Cinci județe ale Transilvaniei, promovate ca destinații turistice la Berlin

Nora Dumitrescu

BT, creștere cu 45% a numărului de tranzacţii cu carduri în perioada ianuarie – octombrie

redactia

Nokia recrutează anual 150-200 de studenţi

Stefana Muresan

AUTORIZAȚIILE DE LIBERĂ TRECERE PRIN SATU MARE PENTRU AUTOVEHICULELE DE MARE TONAJ SE ELIBEREAZĂ ONLINE

Gruita Ienasoiu

Industrial Park Brasov aniversează 10 ani

redactia

Unde s-a extins Penny Market în Transilvania

Nora Dumitrescu

Județul Cluj – prezență inedită la primul târg internațional de turism al anului 2018

Stefana Muresan

2,2 milioane de euro pentru modernizarea spitalului orășenesc din Abrud

Ligia Voro

Familia Lazăr din Baia Mare, afaceri de peste 52 mil. euro din carne şi preparate

Stefana Muresan

Motorola Solutions va asigura funcționarea stațiilor radio pe aeroporturile din București în următorii 5 ani

Papuc Irina

UBB, prima universitate din România în clasamentul URAP

redactia

Finanțări pentru IMM-uri prin programul IMM Invest Romania

Traian Dan

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector

Ligia Voro

Shopping City Târgu Mureș se deschide, totuși, pe 26 martie

Ligia Voro

Ministrul Agriculturii, la companiile care fac performanță în industria agro-alimentară din Satu Mare: „Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți”

Ion Surdu

Leave a Comment