Industrie Ultimele stiri

Iasi – Prima destinatie a Maratonului de business CCIFER

In perioada 4- 5 martie, Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER) a organizat la Iași un Maraton de business care consolidează astfel parteneriatele cu comunitățile locale. Iași-ul este un important pol de dezvoltare regională și o destinație importantă pentru membrii CCIFER – numeroase companii fiind deja instalate sau colaborând cu companii ieșene.

 

Cu peste 2300 de companii cu capital francez, Franța este al 5lea investitor străin în România, cu un total de peste 4,7 miliarde de euro investiții directe și peste 120000 de locuri de muncă create.

Catalizator al comunității de afaceri franco române, CCIFER crează noi oportunități pentru membrii săi ; reprezintă interesele membrilor în dialogul cu autoritățile pentru un mediu economic favorabil și sprijină dezvoltarea întreprinderilor prin servicii cu valoare adăugată.

In cadrul Maratonului de business de la Iași, aceste priorități s-au declinat în 8 evenimente care au abordat teme precum competențele de mâine, orașul durabil și investițiile, networking și B2B, dezvoltarea start-up-urilor și responsabilitatea socială.

« Este o nevoie reală de a crea sinergii între universități și companii, iar CCIFER își asumă acest rol de facilitator și a răspunde mai bine nevoilor de competențe ale companiilor » a declarat François Coste, Președinte CCIFER în deschiderea conferinței «  Competențele de mâine »  de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Impreună cu partenerii săi, CCIFER dorește să sustină eforturile de recrutare ale companiilor și să contribuie la creșterea angajării tinerilor prin ajustarea programelor academice la nevoile companiilor.

Conceptul de dezvoltare durabilă a fost dezbătut în cadrul unei mese rotunde în prezența domnului primar Mihai Chirica care a prezentat proiecte de dezvoltare durabilă ale orașului si oportunitățile de investiții pentru companii, mai ales în jurul vehiculelor electrice, a eficienței energetice și a dezvoltării ecosistemului antreprenorial.

Patru start-upuril locale și-au dat întâlnire în cadrul maratonului de business în cadrul unei sesiuni locale de pitching în prezența unui panel de experți.

In ultima zi de eveniment, pe 5 martie, noi oportunități de afaceri și un schimb de informații tehnice au avut loc la Delphi Technologies în cadrul evenimentului „Travailler avec…” un concept dezvoltat de CCIFER din dorința de a pune la un loc furnizori din companiile membre cu alte companii. “ Delphi Technologies, unul dintre furnizorii globali de soluții avansate de propulsie și soluții aftermarket pentru vehicule de pasageri și comerciale, a fost încântată să fie gazda acestui eveniment important de business în parteneriat cu CCIFER. Fiind unul dintre cei mai mari investitori din regiune, a fost foarte interesant pentru companie să participe la aceste întâlniri B2B și să dezvolte teme de discuții care ar putea contribui la dezvoltarea economică a regiunii”.

Seria  Maratonurilor de Business va continua în acest an la Timișoara în luna mai și la Brașov, în luna octombrie.

 

CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice. O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește  peste 550 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.  

 

Related posts

Burse Accenture pentru studenții din Târgu Mureș

Ligia Voro

MIPIM 2020 transforms

Ionut Oprea

Pfeiffer Vacuum s-a mutat din oraș. Uzină de 13 milioane de euro la Apahida

redactia

Ajutor de stat pentru companiile aeriene care operează de pe Aeroportul Oradea

Traian Dan

EMS Floor înființează o școală de meserii pentru tinerii din Ardeal

Nora Dumitrescu

Horinca de Cămârzana – Satu Mare a ajuns la Bruxelles, Berlin și Taiwan

Traian Dan

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare va demara joi la sediul Apaserv

Gruita Ienasoiu

Australienii de la ADX Energy cumpără licența de producție gaze Iecea Mare

redactia

Spital regional la Cluj, cu fonduri europene

redactia

Patronii din Maramureș vor să curme evaziunea fiscală și concurența neloială

Nora Dumitrescu

Aproape 1,7 milioane de salariaţi ar putea avea salarii mai mari cu 100 de lei net pe lună din 2020

Papuc Irina

Peste 180 mil. lei pentru terminalul de pasageri de la Aeroportul Brasov-Ghimbav

redactia

Banca Transilvania asigură 30% din tranzacțiile de la bursa românească

Nora Dumitrescu

Începe programul de instalare a panourilor fotovoltaice. Subvenţie de 20.000 de lei

redactia

CNAIR are un nou director general. Provizoriu

Ligia Voro

Investiție Dito Group, de 5,2 milioane de euro, în Parcul Industrial Oradea

Traian Dan

Profesorul de la UBB care schimbă lumea. Tratament hi-tech pentru afecțiunile psihologice

redactia

Rețea de cinematografe în aer liber

Nora Dumitrescu

Cel mai important premiu de afaceri din lume, oferit ACI CLUJ

Stefana Muresan

Un chatbot DRUID automatizează procesele de HR ale Orange România

Traian Dan

Investiție germană în două centre de date la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Maramureșul are proiecte de aproape 200 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Premieră națională: ”Gloria” – berea cu miere, produsă de Apidava Blaj

Stefana Muresan

E.ON a iluminat cu leduri o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment