Industrie Ultimele stiri

Iasi – Prima destinatie a Maratonului de business CCIFER

In perioada 4- 5 martie, Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER) a organizat la Iași un Maraton de business care consolidează astfel parteneriatele cu comunitățile locale. Iași-ul este un important pol de dezvoltare regională și o destinație importantă pentru membrii CCIFER – numeroase companii fiind deja instalate sau colaborând cu companii ieșene.

 

Cu peste 2300 de companii cu capital francez, Franța este al 5lea investitor străin în România, cu un total de peste 4,7 miliarde de euro investiții directe și peste 120000 de locuri de muncă create.

Catalizator al comunității de afaceri franco române, CCIFER crează noi oportunități pentru membrii săi ; reprezintă interesele membrilor în dialogul cu autoritățile pentru un mediu economic favorabil și sprijină dezvoltarea întreprinderilor prin servicii cu valoare adăugată.

In cadrul Maratonului de business de la Iași, aceste priorități s-au declinat în 8 evenimente care au abordat teme precum competențele de mâine, orașul durabil și investițiile, networking și B2B, dezvoltarea start-up-urilor și responsabilitatea socială.

« Este o nevoie reală de a crea sinergii între universități și companii, iar CCIFER își asumă acest rol de facilitator și a răspunde mai bine nevoilor de competențe ale companiilor » a declarat François Coste, Președinte CCIFER în deschiderea conferinței «  Competențele de mâine »  de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Impreună cu partenerii săi, CCIFER dorește să sustină eforturile de recrutare ale companiilor și să contribuie la creșterea angajării tinerilor prin ajustarea programelor academice la nevoile companiilor.

Conceptul de dezvoltare durabilă a fost dezbătut în cadrul unei mese rotunde în prezența domnului primar Mihai Chirica care a prezentat proiecte de dezvoltare durabilă ale orașului si oportunitățile de investiții pentru companii, mai ales în jurul vehiculelor electrice, a eficienței energetice și a dezvoltării ecosistemului antreprenorial.

Patru start-upuril locale și-au dat întâlnire în cadrul maratonului de business în cadrul unei sesiuni locale de pitching în prezența unui panel de experți.

In ultima zi de eveniment, pe 5 martie, noi oportunități de afaceri și un schimb de informații tehnice au avut loc la Delphi Technologies în cadrul evenimentului „Travailler avec…” un concept dezvoltat de CCIFER din dorința de a pune la un loc furnizori din companiile membre cu alte companii. “ Delphi Technologies, unul dintre furnizorii globali de soluții avansate de propulsie și soluții aftermarket pentru vehicule de pasageri și comerciale, a fost încântată să fie gazda acestui eveniment important de business în parteneriat cu CCIFER. Fiind unul dintre cei mai mari investitori din regiune, a fost foarte interesant pentru companie să participe la aceste întâlniri B2B și să dezvolte teme de discuții care ar putea contribui la dezvoltarea economică a regiunii”.

Seria  Maratonurilor de Business va continua în acest an la Timișoara în luna mai și la Brașov, în luna octombrie.

 

CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice. O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește  peste 550 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.  

 

Related posts

Sonaca opens its factory in Moldovenesti, Cluj

Ionut Oprea

Distribuitorul de piese auto Autonet a deschis primul depozit robotizat din ţară, la Satu Mare. Cifră de afaceri de 354 milioane de euro în 2017

redactia

5.000 de turiști într-o zi la Grădina Botanică Jibou

Nora Dumitrescu

Electric Castle – festivalul care împlinește vise

Stefana Muresan

Sfaturi despre carieră (și despre viață) de la HR Manager-ul VCST Automotive Production

Ligia Voro

Ariston Thermo Romania: Mai putin de 10% dintre romani fac revizia tehnica anuala a centralelor termice

Papuc Irina

Zonă de retail de dimensiunea unui mall în cadrul One Cotroceni Park

Ligia Voro

Investiţie de 31,7 milioane lei într-un centru de transfer tehnologic pentru Universitatea Oradea

Stefana Muresan

Fonduri europene în valoare de 610 milioane de euro au fost atrase în 10 ani, în Oradea, de 18 specialiști

redactia

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Nufarm, cu focus pe fermier

Ligia Voro

Stadioanele Clujului vor găzdui Euro 2023 – Under 21

Nora Dumitrescu

INAUGURARE SHOWROOM CAAB HOME&OFFICE DESIGN

redactia

Nu mai putin de 10 proiecte europene castigate de CJ Cluj in ultimii doi ani, altele 9 aflate in evaluare

Stefana Muresan

Supercom preia stațiile de transfer al deșeurilor din Cluj

Nora Dumitrescu

Grupul TeraPlast estimează creșteri de 15% la cifra de afaceri și de 32% la profitabilitate

Papuc Irina

Speedwell a obținut autorizația de construire pentru The Ivy – ansamblul rezidențial din nordul Bucureștiului

Ionut Oprea

Orange susţine comunitatea prin conectivitate şi echipamente pentru spitalele din prima linie

Ligia Voro

Târg de Cafea și Ceai în perioada 20 ianuarie – 9 februarie 2021 la Auchan

Traian Dan

Cum arată primul autobuz electric al Zalăului

Nora Dumitrescu

EHang Partners to Build Eco-Sustainable Vertiport in Italy

Ionut Oprea

Premieră în istoria Poştei Române: a fost deschisă o cursă poștală auto către Germania 

Papuc Irina

Lecoimpex, sprijin total pentru fermieri

Transilvania Business

Companiile din Ardeal, cel mai bine cotate din România pe piața bursieră globală

Nora Dumitrescu

Ce facem după coronavirus. Ghid de supraviețuire a afacerilor

Nora Dumitrescu

Leave a Comment