Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

​Agricultorii pot accesa credite de 93,8 milioane de euro pentru investiţii în ferme, extindere sau procesarea materiei prime

Agricultorii români pot accesa credite de la bănci pentru finanţarea unor investiţii în ferme, extindere sau procesarea materiei prime, în urma acordului semnat între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Fondul European de Investiţii (FEI). Acordul reprezintă un împrumut cu partajarea riscului la nivel de portofoliu, transmit reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Băncile de la care agricultorii por obţine credite sunt: Banca Comercială Română, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank.

Valoarea totală a fondurilor puse la dispoziţia agricultorilor este de 93,8 milioane de euro. Ea prevede creditarea fermierilor şi antreprenorilor din mediul rural pentru finanţarea unor investiţii şi a capitalului de lucru.

Prima linie de finanţare pentru care se acordă credit este „Investiţii în exploataţii agricole” şi prevede dotarea cu utilaje şi echipamente performante, precum şi investiţii pentru modernizarea fermei şi îmbunătăţirea calităţii activelor fixe.

O altă măsură eligibilă pentru creditare este „Investiţii în exploataţii pomicole”. Suma se acordă pentru dotarea cu utilaje şi echipamente, înfiinţarea, modernizarea şi/ sau extinderea unităţilor de procesare, înfiinţarea de plantaţii pomicole, reconversia plantaţiilor existente şi creşterea suprafeţelor ocupate de pepinierele pomicole.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect european de 7,9 mil. lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale la spitalul judeţean din Sfântu Gheorghe

Articolul următor

Ministerul Apărării va construi la Făgăraş o fabrică de nitroceluloză

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share