Transilvania Business
Covasna Fonduri Europene Sanatate Ultimele stiri

Proiect european de 7,9 mil. lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale la spitalul judeţean din Sfântu Gheorghe

Spitalul Judeţean ’’Dr. Fogolyán Kristóf’’ din  Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Covasna a accesat un proiect european de aproape 7,9 mil. lei (1,7 mil. euro) pentru dotarea unităţii de urgenţe cu echipamente medicale.

Spitalul este cel mai important din regiune şi a beneficiat de finanţare pe mai multe paliere, pentru modernizare în perioada 2007-2013 şi pentru dotări noi în saloane printr-un proiect al Ministerului Sănătăţii semnat la finalul anului trecut. Actuala cerere de finanţare asigură fondurile necesare pentru a achiziţiona echipamente medicale şi pentru a îmbunătăţi accesul cetăţenilor la servicii de urgenţă.

’’Noi am investit aproape 20 milioane de euro, fonduri totale, din resurse REGIO şi din fonduri proprii, pentru modernizarea acestui spital, emblematic pentru judeţul Covasna. Ministerul Sănătăţii ne sprijină şi acum secţiile sunt dotate cu echipamente noi. De aceea, am decis că şi structura de primiri urgenţe trebuie înnoită şi, prin acest proiect, practic triplăm suprafaţa utilă a acestei secţii, de la circa 300 de metri pătraţi, la aproape 900 de metri pătraţi’’, a declarat Sándor Tamás, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Zece companii din Transilvania, premiate la Gala Campioni în Business

Stefana Muresan

Șapte start-up-uri tech primesc o finanțare inițială de 350.000 de euro

Ligia Voro

“ALWAYS YES”, filosofia care definește SIXT Group România

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More