Sibiu Ultimele stiri

Bucate sibiene cu gust de poveste la Târgul Internațional de Turism de la Berlin

Consorțiul Sibiul Regiune Gastronomică Europeană 2019 a organizat o degustare de produse sibiene la Târgul Internațional de Turism de la Berlin, la invitația și în standul Ministerului Turismului.

 

Bufetul a cuprins produse sibiene de la Lactate Seviș, Bătrânu’ Sas, Carmangeria Mangalița de la Racovița, Carmangeria Cristea Gura Râului, brânză de burduf de la Râu Sadului, unt din Mărginimea Sibiului, legume, murături și pâine de la producători locali, păstrăv afumat, iar la desert hencleș, plăcinte cu mere și cu prune.

Bufetul a fost asezonat cu o vinurile Gorgandin, berea artizanală (1717, Bere Sibiu, Eco-Zen, Nembeer, Urban Brewery) și țuică de prune și de pere pădurețe de la Michael Weisz. Bufetul a fost pregătit de o echipă de bucătari, condusă de Radu Zărnescu, din care au făcut parte și Marius Greav de la The Gallery și Vasile Bădilă de la centrul de evenimente Șelimbăr.

Aproape 600 de persoane au apreciat savoare deosebită a produselor sibiene, având parte de un aperitiv la bucatele pe care le pot degusta anul acesta în Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019.

ITB este cel unul din cele mai mari târguri de profil din Europa, la care participă peste 10.000 de expozanți din 180 de țări.

Informarea participanților la târg este asigurată de o echipă formată din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Sibiu și ai Asociației Județene de Turism Sibiu, care participă în standul Ministerului Turismului, alături de mai multe agenții de turism sibiene: Carpathian Travel Center, Inter Pares, Sibiu Reisen, Siebenbürgen Reisen.

 

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Related posts

Romgaz a afişat un profit net în creştere cu 82,4% în 2017

Stefana Muresan

Ministerul pentru Mediul de Afaceri spune că România beneficiază de sprijinul SUA pentru aderarea la OCDE

redactia

Bănățenii vor putea merge la Belgrad pe autostradă. Studiu de fezabilitate pentru autostrada Timişoara – Moraviţa

redactia

Leave a Comment