Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

INCESA, hub modern de cercetare la Craiova realizat cu fonduri europene, investiție de 10 mil. euro

Studenții studiază într-o sferă de realitate virtuală mișcările corpului uman, pe care le pot introduce apoi în jocuri care apar pe internet. Sau analizează creșterea calității energiei electrice livrate populației. Sau experimentează cu roboți industriali și imprimante 3D. Și așa mai departe… Toate acestea sunt posibile la Centrul INCESA din Craiova, creat cu fonduri europene, obținute prin POS CCE. Centrul, structurat pe mai multe module de cercetare, conține 12 laboratoare și are funcționalitatea unui hub de cercetare. În cei trei ani de funcționare, au fost atrase proiecte de cercetare aplicată, finanțate din surse europene și naționale, în valoare totală de 10 milioane de euro, scrie presshub.ro.

 

Universitatea din Craiova a construit un centru de cercetare pe un proiect cu finanțare europeană, denumit „Infrastructură de Cercetare în Științe Aplicate – INCESA”. Valoarea totală a investiției a fost de 55,8 mil lei, din care 30% alocați pentru construcție și 70% pentru echipamente. Cu ajutorul fondurilor europene accesate, Centrul de cercetare și transfer tehnologic din Craiova este unul dintre cele mai dotate din țară, cu echipamente și softuri de ultimă generație.

INCESA a devenit un hub de cercetare care activează pe șase domenii de activitate: tehnologii avansate în managementul proceselor industriale, tehnologii mecanice de înaltă precizie și sisteme mecatronice, tehnologii nucleare, energii regenerabile și tehnologii și produse inovative în transporturi și producția de automobile.

Studenți craioveni care s-au dezvoltat la INCESA au aplicat pe alte proiecte cu finanțare din partea unei alte entități locale care sprijină creativitatea studenților, inovarea și antreprenoriatul.

În cei trei ani de funcționare a centrului de cercetare, au fost implementate prin intermediul INCESA 42 de proiecte cu finanțare europeană și națională și patru proiecte de transfer tehnologic. Valoarea totală a proiectelor implementate cu fonduri europene, naționale și de la firme este de 10 milioane de euro.

Craiova are un modern hub de cercetare care deservește facultățile ce fac parte din Universitatea din Craiova, precum și firmele private care au nevoie de inovație în procesul de producție sau în activitatea de prestare de servicii.

INCESA a fost proiectată ca o comunitate capabilă să furnizeze o serie de instrumente productive și să colaboreze cu diverse entități din domeniul tehnologiei la nivel mondial. „În prezent, este una dintre cele mai mari organizații de cercetare aplicată din țară, menită să sprijine evoluția regională în domeniul cercetării și infrastructurii de dezvoltare, în conformitate cu strategia instituțională a Universității din Craiova, pentru a reliefa: integrarea la rețelele europene de cercetare; compatibilitatea cu infrastructura de cercetare a UE; capacitatea de cercetare multidisciplinară”, informează Universitatea din Craiova, în calitate de beneficiar al proiectului cu bani europeni.

Mai multe informații aici

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bucate sibiene cu gust de poveste la Târgul Internațional de Turism de la Berlin

Articolul următor

Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită de Star Assembly. Povestea Ancăi Petra

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share