Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită de Star Assembly. Povestea Ancăi Petra

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Femeii prin povestea colegei noastre Anca Petra, o femeie care ne inspiră și ne arată tuturor că ambiția, curajul și multă muncă sunt punctul de plecare către orice reușită. Anca este maistru în cadrul departamentului producție NAG3 Star Assembly de un an și jumătate. Este pasionată de mașini, motociclete, lectură, filme și petrecerea timpului liber cu familia și prietenii.  A venit la Star Assembly din dorința de a cunoaște și a se dezvolta.

În urmă cu doi ani și jumătate, am venit la Star Assembly din dorința de a mă dezvolta într-un domeniu cu totul nou și diferit față de ceea că făcusem până atunci; însă nu știam că se va întâmpla atât de repede. Am debutat în septembrie 2016 ca operator în producție, într-o lume cu totul nouă, dar complexă și captivantă. Prietenii mei au fost surprinși de decizia luată, eu, absolventă a Facultății de Drept și Administrație Publică, având experiență în funcții cu rol administrativ, să lucrez ca operator în producție, într-o zonă dominată de colegi bărbați. Un moment special s-a petrecut la cinci luni de la angajare, când am fost promovată în funcția de șef de linie. Câteva luni mai târziu, mai exact în septembrie 2017, am intrat în programul de pregătire pentru funcția de maistru şi job rotation. Pe această cale, le mulțumesc celor doi colegi care au văzut potențialul, m-au îndrumat şi m-au sprijinit în parcursul meu profesional. Foarte devreme după trecerea în funcția de maistru mi-am dat seama că acel maistru, cum îl știam eu, căpăta noi sensuri și presupunea multe provocări. Câteodată, mi-aș fi dorit să fi existat un manual în genul „Cum să…” J.  Norocul meu însă a fost să am parte de colegi care să mă ajute și să îmi ofere răspuns oricărei întrebări.

Propria rețetă a succesului

Trebuie să îți placă ceea ce faci. Pasiunea și implicarea te ajută să te concentrezi mai bine pe ceea ce ai de făcut, stimulează creativitatea și inovarea și te ajută să fii mai energic. De asemenea, te ajută să te cunoști bine pe tine însuți și să fii propriul tău critic. Să fii deschis la critică constructivă este un alt element foarte important pentru mine, pentru că te ajută să evoluezi, dacă o accepți ca atare, și te face mereu să te întrebi care este sau care ar fi fost reacția cea mai potrivită la un eveniment petrecut; și te îndeamnă permanent să vezi o situație din mai multe perspective. Trebuie să îți pese de oamenii pe care îi conduci, să îi ajuți să își atingă obiectivele și să ai o viziune care să implice întreaga echipă. Un bun manager, un lider, vede, creează și menține legătura dintre oamenii din echipă și obiectivul global al companiei. Este caracterizat și ghidat de ceea ce face, de modul în care o face și, cel mai important cu cine o face. Cunoașteți expresia, „there is no I in team”. Mă bucur de faptul că oamenii mei chiar sunt o echipă atât în momentele bune, cât și în cele mai puțin bune.

Fă imposibilul posibil

Istoria este plină de exemple de lideri femei, dar din nefericire, nu suficiente. Femeile reprezintă un segment important în foarte multe domenii și reușesc să aducă perspective noi în activitatea zilnică. Dacă îți dorești să rupi aceste bariere și stereotipuri, o poți face, dar trebuie să accepți faptul că asta implică muncă, sacrificiu și timp. Pentru mine, să fii maistru înseamnă să atingi obiectivele împreună cu echipa, să organizezi, să inspiri și să motivezi și să-ţi asumi răspunderea pentru întreaga echipă. Să identifici potențial, să ajuți persoana să evolueze, să aplici sancțiuni când situația o cere, dar și să ai o grijă deosebită față de oameni și să fii corect, transparent și detașat în același timp. Câteodată, îmi este greu să mă detașez, pentru că suntem oameni, înainte de toate. Cred în a fi corect, integru și în a profita de șansa pe care o primești. Dacă ești bun la ceea ce faci și îți dorești mai mult, vei găsi o cale să evoluezi în companie. Niște „haine” pe care va trebui să le porți și sunt esențiale succesului sunt încrederea în sine, curajul și dorința de autodepășire; dacă reușești să vezi dincolo de sarcinile zilnice, poți realiza multe.

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în șapte și opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

INCESA, hub modern de cercetare la Craiova realizat cu fonduri europene, investiție de 10 mil. euro

Articolul următor

Academie în domeniul automobilismului, la Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share