Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Roboți și inteligență artificială ai NTT Data România, la conferința HEART a UMF

Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România a fost prezent, între 8 și 10 martie, la conferința HEART, a Organizației Studenților Mediciniști de la UMF. Experții în robotică le-au prezentat viitorilor medici importanța inteligenței artificiale în domeniului medical, scrie Ziua de Cluj.

“Am prezentat trei prototipuri pe care le avem. Cel mai important este numit “semantic classification” și constă în identificarea acțiunilor persoanei care stă în fața camerei, astfel încât să înțeleagă calculatorul ce face persoana din fața camerei. A doua ar fi un roboțel din Japonia, numit SOTA, care are o formă drăguță, ușor de acceptat de oameni și ar putea fi folosit ca robot recepționist sau unul care să acompanieze persoanele singure. Un al treilea demo este tricoul numit “Hitoe”, care are senzori și care poate realiza electrocardiograme și electromiograme ale pacientului care îl poartă”, a declarat, potrivit sursei citate, Radu Orghidan,  specialist în inteligență artificială în departamentul Smart Tech al companiei NTT DATA România.

Radu Orghidan a participat în calitate de speaker la conferința HEART, încercând astfel să popularizeze noțiuni de bază ale inteligenței artficiale în rândul studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie.

Colaborarea între domeniul inteligenței artificiale și cel medical este esențială pentru găsirea de soluții care ar putea schimba lumea, a mai spus specialistul NTT Data.

Total
7
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Un actor şi un arhitect au readus la viaţă un brand românesc iubit de mulţi

Articolul următor

Vinul.ro: În 2019, campioana din Cotnari e o grasă!

Citește și:
Citeste mai mult

Zilele Culturii Maghiare la Oradea

Acest sfârșit de săptămână aduce în Piața Unirii și în Cetatea Oradea, o nouă ediție a evenimentului Zilele…
Citeste mai mult

EXPO REAL: Exhibitor number up 50 percent

Over 1,900 exhibitors registered Innovative solutions concentrated in Hall A3 Overarching topics: ESG, housing, interest rate policy, climate…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
7
Share