Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Întâlnire strategică între ministrul Sănătății și reprezentanții Palmed

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, s-a întâlnit marți cu reprezentanții Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (Palmed). În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe teme de interes pentru pacienții din România. 

Una din temele discutate în cadrul întâlnirii a fost posibilitatea extinderii legii prin care se acordă acces pacienților români la tratamente în străinătate atunci când acestea nu sunt disponibile în sistemul public din țară (Ordinul 50/2004) pentru a include și furnizorii de servicii medicale private din România.

Ministrul sănătății a declarat că această alternativă ar fi benefică atât pentru pacienți, cât și pentru sistemul de sănătate din România. Pe de o parte, pacientul nu ar mai fi nevoit să acopere costurile legate de transport și cazare atunci când pleacă în străinătate la tratament. Pe de altă parte, ministerul va putea selecta furnizorul de servicii medicale care oferă prețul cel mai mic pentru acele serviciile medicale.

 Sorina Pintea a declarat că dorește crearea unui parteneriat între Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și Palmed, în beneficiul pacienților.

„Sistemul privat nu concurează cu cel de stat, ci mai degrabă se completează unul pe celalalalt, iar rolul meu este acela de a veghea ca pacientul să beneficieze de servicii medicale de calitate, în concordanță cu prevederile legale, indiferent de statutul  furnizorului care le prestează”, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Expoziția „Două Regiuni în Europa – Regiunea Centru și landul Brandenburg”, la Ambasada României de la Berlin

Articolul următor

Clujul devine in 16 mai 2019, pentru al 2-lea an consecutiv, gazda celei mai importante conferințe dedicate concurenței: PRIA Competition Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share