Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un tablou de Adrian Ghenie a fost vândut cu aproape 3 milioane de euro

Tabloul “The Collector 4”, de Adrian Ghenie, a fost vândut pe 6 martie la preţul de 2,65 de milioane de lire sterline (3 milioane de euro) în cadrul licitaţiei postbelice şi de artă contemporană organizată de casa Christie’s de la Londra, potrivit news.ro.

Pictat în 2009, tabloul face parte dintr-o serie de patru lucrări pe aceeaşi temă, “Colecţionarul”.

“Reunind poveşti despre politică şi despre istoria artei, aceste opere sunt eseuri virtuoase despre temele legate de putere, corupţie şi manie”, este descrisă lucrarea de Christie’s. Protagonistul este celebrul comandant nazist Hermann Göring, care a adunat o colecţie de peste 2.000 de opere de artă care au fost toate furate. “The Collector 4” îl surprinde pe Göring pe patul de moarte, pânza fiind realizată pornind de la o fotografie făcută la puţin timp după sinuciderea sa.

Lucrarea a fost pusă în vânzare la un preţ stabilit între 2,2 milioane şi 2,8 milioane de lire sterline.

Adrian Ghenie este unul dintre cei mai importanţi artişti români contemporani ai generaţiei sale.

Născut în Baia Mare, în 1977, Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca în 2001. După ce a încercat să trăiască din artă în Viena şi Sicilia, s-a întors în Cluj-Napoca şi a înfiinţat galeria Plan B, alături de Mihai Popin, în 2005.

Adrian Ghenie a stabilit un record, pe 10 februarie 2016, la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s, la Londra, unde lucrarea sa, ”The Sunflowers in 1937”, a fost vândută cu 3.117.000 de lire sterline, echivalentul a peste patru milioane de euro.

Prin vânzarea tabloului ”The Sunflowers in 1937”, Ghenie a depăşit recordul pe care îl stabilise în anul 2014 cu tabloul “The Fake Rothko”, care a fost vândut la o licitaţie a casei Sotheby’s pentru 1.426.500 de lire sterline, echivalentul a peste 1.770.000 de euro.

În multe din lucrările sale, Ghenie a prezentat personalităţi istorice, între care Adolf Hitler, Josef Mengele, dar şi Charles Darwin.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bani de la stat pentru fermierii care angajează tineri cu studii în domeniul agricol

Articolul următor

Brașovenii de la Sika vor să îi preia pe covăsnenii de la Arcon

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share