Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bani de la stat pentru fermierii care angajează tineri cu studii în domeniul agricol

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) alocă în acest an 30 de milioane de lei pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară, bani care vor fi utilizaţi pentru acordarea unor facilităţi fiscale atât pentru angajator, cât şi pentru angajat, conform proiectului de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018, scrie Agerpres.

Fermierii care angajează tineri cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/sau industrie alimentară beneficiază de un sprijin financiar lunar de 1.000 de lei pentru fiecare persoană angajată.

De asemenea, fermierii primesc de la stat 750 lei fiecare persoană cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare, şi 500 lei pentru persoanele fără studii, potrivit unui proiect de Hotărâre.

Potrivit proiectului, tinerii beneficiari ai Programului trebuie să aibă studii de specialitate în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare, conform codurilor COR.

“Pentru a beneficia de prevederile prezentei legi, angajatorii fermieri au obligaţia de a încheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puţin de 12 luni, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Prin derogare de la prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, tânărul beneficiar al Programului care a fost angajat în condiţiile prezentei legi beneficiază de scutiri de la plata impozitului pe venit aferent salariului brut, stabilit potrivit contractului individual de muncă încheiat în cadrul Programului”, se arată în document.

“Valoarea Programului corespunzătoare anului 2019, este de 30.000 mii lei în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie, urmând ca valoarea aferentă anului 2020 să se aprobe prin hotărâre a Guvernului, în limita prevederilor bugetare aprobate prin legile bugetare anuale cu această destinaţie”, se precizează în proiectul de Hotărâre.

Înscrierea în Program se face până la data de 31 decembrie 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tunel de 1,35 km pe autostrada Sibiu – Pitești. Licitație pentru un tronson de 9,8 km între Tigveni și Curtea de Argeș

Articolul următor

Un tablou de Adrian Ghenie a fost vândut cu aproape 3 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share