Bistrița-Năsăud Industrie Ultimele stiri

TeraSteel, creșteri de 2 cifre pe toate liniile în 2018

TeraSteel, parte a Grupului TeraPlast, unul dintre cei mai importanți producători de panouri termoizolante și hale la cheie, a avut anul trecut o creștere de peste 53,7% a exporturilor, pe fondul extinderii către piața din Serbia. De altfel, compania a înregistrat creşteri de două cifre pe toate categoriile de produse în 2018.

 

Astfel, volumul vânzărilor de panouri sandwich a crescut cu peste 54% față de 2017, de profile zincate cu 25%, iar cel al soluțiilor la cheie sub forma de hale industriale, spații logistice sau depozitare cu peste 15%, valoric. Halele  la cheie sunt  un produs modular, durabil, ușor de asamblat și relocat, adaptabil la o gamă largă de nevoi și cerințe, în acord cu tendințele de construire din domeniu.

Creșterea capacității de producție, îmbogățirea portofoliului de produse și extinderea pe piața din Serbia au avut o contribuție decisivă la evoluția favorabilă a companiei din ultimul an, drept dovadă și rezultatele din 2018. Expertiza în domeniu şi echipa dedicată de profesionişti sunt motoarele reuşitelor din 2018 şi vor susţine planurile noastre ambiţioase de dezvoltare în următorii ani. Avem alături, de asemenea, o rețea solidă de parteneri, deci suntem încrezători că performanța noastră va continua, atât la nivelul vânzărilor cât și al profitabilității.”, a declarat Cosmin Pătroiu, CEO TeraSteel.

În 2018, piața de panouri sandwich a fost puternic influențată de dinamica înregistrată în sectorul de construcții civile și industriale, compania mizând pe o creștere a acestui segment și pentru perioada următoare.

Pentru România ne așteptăm la o creștere de 3-5% a pieței panourilor, în timp ce ritmul de creștere pentru Serbia estimăm că ajunge la 10%. Prin prezența în Serbia ne-am consolidat poziția pe piețele din regiune, iar în 2019 ne propunem să continuăm această expansiune a rețelei de distribuție”, a precizat Cosmin Pătroiu.

Pentru 2019, TeraSteel vizează o creștere a business-ului de peste 15% pe fondul investițiilor din industrie, a lansării de noi produse  și a avansului investițiilor străine, care vor genera creșteri în cererea de produse din portofoliul TeraSteel.

TeraSteel este parte a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcții cu capital românesc. În 2017, compania și-a extins prezența pe piețele din regiune, prin TeraSteel Serbia, prima fabrică deschisă în străinătate după 1990 și aflată integral în proprietatea unei companii private românești. În urma extinderii în Serbia, TeraSteel a devenit un jucător important pe piețele de panouri din regiune, exportând în peste 25 de țări din zona Europei Centrale și de Sud-Est.

TeraSteel România și TeraSteel Serbia fac parte, alături de Depaco, din Divizia Steel a Grupului TeraPlast. Anul trecut, Divizia Steel a fost principalul contributor la evoluția pozitivă a rezultatelor financiare ale Grupului, după ce vânzările Diviziei au crescut cu 181% față de 2017, la peste 483 milioane de lei.

Related posts

Universitatea din Sibiu anunță lansarea unui post TV pe canalul său de Youtube

Ion Surdu

Soluţie verde pentru filtrele de particule

redactia

Ieșenii de la 3D Arhigrup vor evalua modernizarea Gării Jibou

Nora Dumitrescu

Primul proiect „smart street lighting“ al E.ON, finalizat în judeţul Arad

Ligia Voro

Guvernul a alocat 2 miliarde lei pentru Programului ”Prima casa” 2018

Stefana Muresan

Investiţie de 7,6 mil. euro pentru reabilitarea termică a Spitalului Clinic de Urgenţă Oradea

Stefana Muresan

Farmacia Myriam Pharma din Cluj, deținută de familia Mureșan, afaceri de 2 mil. de euro

Stefana Muresan

Osea Interiors, un nume nou se lansează pe piața de amenajări interioare high-end și luxury

Ligia Voro

iCEE.fest: UPGRADE 100 – start în mai puțin de 24 de ore

Ligia Voro

Romsilva va împăduri suprafețele intens exploatate din Ardeal

Nora Dumitrescu

Teraplast renunță la disponibilizarea a peste 8% din forța sa de muncă

Ion Surdu

Doi clujeni produc mezeluri vegetale și le exportă în Europa

Stefana Muresan

Transelectrica pune în funcțiune tronsonul LEA 400 kV Oradea Sud – Nădab

Traian Dan

Banat – un an bun pentru centre logistice

Nora Dumitrescu

Dürkopp Adler, investiții mari în producție

redactia

Guvernul a adoptat studiul de fundamentare pentru Autostrada Comarnic-Brașov

Ligia Voro

Sprijin financiar pentru viticultori aferent distilării vinului în situații de criză

Traian Dan

E publică lista celor 10.000 de beneficiari finanțați prin Start-up Nation  

Ligia Voro

Top managementul Draxlmaier s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei

Nora Dumitrescu

CTP acquires Equest Logistic Park, expands CTPark Bucharest by 57,000 m2

Papuc Irina

Studenții de la Universitatea Tehnică programează roboți în colaborare cu Accenture pentru a răspunde provocărilor industriei X.0

Stefana Muresan

Poziția ANIS la declarația ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale referitoare la strategia națională pentru Inteligență Artificială

Stefana Muresan

La doi ani de la incendiu, fațada Palatul Greco-catolic din Oradea va fi gata

Traian Dan

Diferit SRL construiește un pod în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment