Bihor Infrastructura Ultimele stiri

Lucrări de reabilitare pe DN 76 Deva – Oradea

Lucrările de reabilitare a DN 76 Deva – Oradea continuă şi în acest an, pe tronsoanele 3 şi 5 urmând să se lucreze începând de vineri, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Potrivit CNAIR, lucrările la tronsonul 5 (Ştei – Beiuş), în lungime de 31 de kilometri, al DN 76 urmează să reînceapă vineri, odată cu începerea sezonului de construcţii, şi se estimează că recepţia la finalizarea lucrărilor pe acest sector va avea loc în luna aprilie.

Tot în 15 martie urmează să înceapă lucrările pe tronsonul 3 (Ioneşti – Vârfurile), cu o lungime de aproximativ 14 kilometri, după ce în luna noiembrie anul trecut a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor, care vor dura 12 luni, cu asocierea S.C. Sylc Con Trans S.R.L. – Hydrostroy AD.

Luni, 18 martie, asocierea Dacia Faber SRL şi Total Construct SRL va începe lucrările de consolidare la kilometrul 86+500 al DN 76, pe sectorul Criştioru de Jos – Vârfuri, unde a avut loc o alunecare de teren. Contractul a fost semnat miercuri, ca urmare a întocmirii unui proces verbal de calamitate. Constructorul are la dispoziţie patru luni pentru punerea în siguranţă a drumului, astfel încât să fie evitată blocarea circulaţiei şi consolidarea terenului cu coloane forate în adâncime.

Anul acesta se vor finaliza lucrările şi pe lotul 3 al sectorului de aproximativ 15 kilometri care face parte din tronsonul 6 (Beiuş-Oradea) al DN 76.

Contractul a fost semnat în august 2018 cu asocierea SC Drum Asfalt SRL – SC Trameco SA – SC Drumuri Bihor SA, care a început lucrările încă din luna octombrie 2018.

Tot pentru tronsonul 6, Beiuş – Oradea, CNAIR intenţionează să semneze anul acesta inclusiv contractele pentru reabilitarea loturilor 1 şi 2, în lungime totală de peste 32 de kilometri. Pentru contractele destinate reabilitării celor două loturi, ofertele deschise în luna ianuarie se află acum în perioada de evaluare.

În ceea ce priveşte reabilitarea tronsonului 4 (Vârfurile – Ştei), cu o lungime de peste 33 de kilometri, anul acesta va fi lansată o nouă licitaţie, după ce fostul antreprenor a abandonat lucrarile. În acest moment este deja actualizată documentaţia de atribuire, după ce a fost realizată o expertiză tehnică a lucrărilor executate de vechiul antreprenor.

CNAIR precizează că tronsonul 1 (Şoimuş-Brad), în lungime de peste 30 de kilometri, a fost recepţionat şi deschis circulaţiei în decembrie 2017, iar pentru tronsonul 2 (Brad-Ioneşti), cu o lungime de apropape 20 de kilometri, recepţia finală a avut loc în luna decembrie a anului trecut.

Related posts

Asociația Română pentru Smart City lansează Carta România 2030 în cadrul celui mai important eveniment Smart City al anului

Ligia Voro

Conferința Europeană de Istorie Rurală „RURAL History 2023”, la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Eximbank finanţează Romelectro cu 150 milioane lei

redactia

Australienii de la ADX Energy au atras 2 milioane dolari de la firma britanică de investiții Reabold Resources pentru proiectul din Timiș

Stefana Muresan

România, motor de creștere în 2019 pentru WDP

Ligia Voro

Unique Smile, centrul de îngrijire dentară cu servicii stomatologice premium, echipă interdisciplinară și echipamente de ultimă generație

Stefana Muresan

Laboratoarele de analize medicale, business de succes în România. Profitul a crescut de 6 ori în ultimii 8 ani – analiză Frames

Papuc Irina

Palatul Principilor din Alba Iulia, în plin proces de restaurare. Lucrări de peste 16 milioane de lei

redactia

FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de Piețe Emergente

Ligia Voro

Noi zboruri de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Stefana Muresan

Wipro lansează în București și Timișoara Centrul de Excelență în Automotive

Stefana Muresan

Noi măsuri în România: se suspendă activitatea centrelor comerciale; circulația cetățenilor în afara locuinței, restricționată

Ion Surdu

Sălajul își reabilitează drumurile naționale

Nora Dumitrescu

Michelin: “Am resuscitat învățământul profesional la Zalău. Sunt 3 pe 1 loc”

Nora Dumitrescu

Avionul de lux al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania la un preţ de pornire de 5,17 milioane de dolari

Stefana Muresan

Zona Industrială Nord din Arad se extinde

redactia

Joint Venture-ul OSRAM Continental își începe activitatea

Stefana Muresan

Constructorii clujeni amenajează pista de avioane de la Brașov

Nora Dumitrescu

Clădire de birorui și spații comerciale în locul unui fost sediu de partid

Traian Dan

Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi angajează 108 oameni pentru fabrica din Jucu

Stefana Muresan

Ce își doresc zălăuanii: să scape de rablele abandonate

Nora Dumitrescu

EMI INTERNATIONAL donează spitalelor 20 de porți de dezinfectare pe bază de dezinfectant lichid

Ligia Voro

Bonusuri pentru contribuabilii care depun Declarația unică până la 30 iunie

Traian Dan

Proiecte de infrastructură și regenerare urbană de peste 18 mil. euro în Oradea

Stefana Muresan

Leave a Comment