Industrie Ultimele stiri

Astra Arad se luptă cu turcii de la Durmazlar pentru a livra 100 de tramvaie moderne Capitalei, contract de 180 mil. euro

În cadrul procedurii pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie moderne organizate de Primăria București, au depus oferte doi operatori economici: Astra Vagoane Călători SA şi Durmazlar Makine San Ve Tic AS.

Vineri, la ora 15.00, a expirat termenul pentru depunerea ofertelor pentru achiziţia a o sută de tramvaie. Deşi în cadrul procedurii s-au înscris 20 de operatori economici, au depus oferta doar doi: Astra Vagoane Călători SA şi Durmazlar Makine San Ve Tic AS.

Primaria municipiului Bucureşti a publicat în SICAP, în 11 decembrie 2018, anunţul pentru achiziţia celor 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 milioane lei (180 de milioane de euro).

Este vorba despre achizitionarea a 100 de tramvaie şi echipamente necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 şi 55.

Cele 100 de tramvaie noi vor avea podeaua complet coborâtă, pe toată lungimea vehiculului, din gama de 36 m, cu minim 5 uşi duble, dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii salonului pasageri. Sistemul va oferi posibilitatea reglăii, atât a temperaturii, cât şi a debitului de aer.

De asemenea, prin documentaţia de achiziţie s-a solicitat ca tramvaiele să aibă o capacitate de cel puţin 220 de călători total, din care minim 56 pe scaune, să aiba nivel de zgomot redus, instalaţie de supraveghere video, echipamente pentru validarea cardurilor.

Pentru persoanele cu dizabilităţi care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platformă rabatabilă sau culisanta cu acţionare manuală şi se vor amenaja două locuri speciale la cea mai apropiată uşa dublă de acces faţă de postul de conducere. De asemenea, în apropierea acestor spaţii trebuie prevăzute bare de susţinere, dispozitive de asigurare, butoane de comandă şi comunicare etc.

Durata de utilizare a tramvaiului trebuie să fie de minim 30 de ani, iar garanţia funcţionării fără defecţiuni a tramvaiului – minim 5 ani sau minim 300.000 km.

Obiectivele generale ale proiectelor sunt de a reduce emisiile poluante generate de transportul rutier motorizat la nivelul municipiului Bucureşti.

Related posts

POZITIV TB: Claudia Burghelea, Director Marketing Dacia Plant – „Vânzările nu au fost afectate. Noi chiar am angajat 30 de oameni care ar fi intrat în șomaj”

Ion Surdu

POZITIV TB: O companie pregătește IT-ști, le caută job-uri, plata cursurilor, după angajare

Traian Dan

Sală polivalentă la Blaj, investiţie de 2 milioane de euro

Stefana Muresan

Top 10 cei mai mari cultivatori de porumb din România

redactia

Grupul german Weidmüller a preluat producătorul român de componente LC Electronic din Timiş

Stefana Muresan

Antreprenoriat Verde – Peste 4000 elevi construiesc proiecte care salvează planeta

redactia

Centura Dejului, scoasă la licitaţie. Contract de 22 milioane de euro

redactia

Maraton al Transplantului, la Spitalul Sf Constantin din Braşov. Nume mari ale transplantului internaţional au lucrat pro bono

redactia

FESTIVITATE ANIVERSARĂ LA USAMV CLUJ-NAPOCA: O JUMĂTATE DE SECOL DE VIAȚĂ PENTRU FACULTATEA DE ZOOTEHNIE ȘI BIOTEHNOLOGII

Stefana Muresan

Primii pași pentru Autostrada Unirii: Licitaţie de 30 milioane lei pentru completarea studiului de fezabilitate pentru un sector din Autostrada A8

redactia

UPS, cea mai mare companie de expediții aeriene, cu baze operaționale la Cluj Napoca și Timișoara, creștere cu 35% a serviciilor de export

Stefana Muresan

E.ON prezintă în premieră un produs pentru controlul inteligent al energiei la domiciliu

redactia

18 microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii din Regiunea Vest au semnat contracte de finanțare în cadrul Regio-POR 2014-2020

Stefana Muresan

TeraGlass, parte din TeraPlast, avans de 26% al afacerilor

Stefana Muresan

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere puternică pe toţi indicii bursieri

redactia

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo: Aeroporturile trebuie conectate cu rețeaua feroviară

Stefana Muresan

Noua descoperire de zăcământ a Romgaz de la Caragele, pusă în exploatare în 2020-2021

redactia

Another record year for P3 paves way for major growth in 2017

Ionut Oprea

Schimbare istorică în clasament: Banca Transilvania a devenit cea mai mare bancă din România

Stefana Muresan

Colaborare între CCI Mureș și autoritatea de formare profesională în sistem dual

Ligia Voro

Sălăjenii își vor înmatricula mașinile la mall

Nora Dumitrescu

Tarom cumpără cinci aeronave Boeing 737 MAX 8

Stefana Muresan

UBB – prima universitate din România în clasamentul Times Higer Education-Emerging Economies

Stefana Muresan

Studiu eJobs: 6 din 10 angajați plănuiesc să-și schimbe jobul în următorul an

redactia

Leave a Comment