Industrie Ultimele stiri

Astra Arad se luptă cu turcii de la Durmazlar pentru a livra 100 de tramvaie moderne Capitalei, contract de 180 mil. euro

În cadrul procedurii pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie moderne organizate de Primăria București, au depus oferte doi operatori economici: Astra Vagoane Călători SA şi Durmazlar Makine San Ve Tic AS.

Vineri, la ora 15.00, a expirat termenul pentru depunerea ofertelor pentru achiziţia a o sută de tramvaie. Deşi în cadrul procedurii s-au înscris 20 de operatori economici, au depus oferta doar doi: Astra Vagoane Călători SA şi Durmazlar Makine San Ve Tic AS.

Primaria municipiului Bucureşti a publicat în SICAP, în 11 decembrie 2018, anunţul pentru achiziţia celor 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 milioane lei (180 de milioane de euro).

Este vorba despre achizitionarea a 100 de tramvaie şi echipamente necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 şi 55.

Cele 100 de tramvaie noi vor avea podeaua complet coborâtă, pe toată lungimea vehiculului, din gama de 36 m, cu minim 5 uşi duble, dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii salonului pasageri. Sistemul va oferi posibilitatea reglăii, atât a temperaturii, cât şi a debitului de aer.

De asemenea, prin documentaţia de achiziţie s-a solicitat ca tramvaiele să aibă o capacitate de cel puţin 220 de călători total, din care minim 56 pe scaune, să aiba nivel de zgomot redus, instalaţie de supraveghere video, echipamente pentru validarea cardurilor.

Pentru persoanele cu dizabilităţi care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platformă rabatabilă sau culisanta cu acţionare manuală şi se vor amenaja două locuri speciale la cea mai apropiată uşa dublă de acces faţă de postul de conducere. De asemenea, în apropierea acestor spaţii trebuie prevăzute bare de susţinere, dispozitive de asigurare, butoane de comandă şi comunicare etc.

Durata de utilizare a tramvaiului trebuie să fie de minim 30 de ani, iar garanţia funcţionării fără defecţiuni a tramvaiului – minim 5 ani sau minim 300.000 km.

Obiectivele generale ale proiectelor sunt de a reduce emisiile poluante generate de transportul rutier motorizat la nivelul municipiului Bucureşti.

Related posts

Timişul are peste 19.000 de persoane trecute în şomaj tehnic

Robert Bloancă

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

redactia

Cel dintâi McDonald’s din Zalău, în locul restaurantului Casa Albă

Nora Dumitrescu

EMS FLOOR GROUP adapts to „The new normal” all over Europe

Ionut Oprea

Start-up Nation mută sute de firme din Cluj în Sălaj

Nora Dumitrescu

Prin orașul Seini vor circula autobuzele electrice

Nora Dumitrescu

Producătorul portughez de componente auto Coindu angajează 125 de oameni pentru fabrica de lângă Arad

redactia

Electrolux, cu fabrică în Satu Mare, este pe val: Acțiunile cresc fără precedent, iar profitul a depășit toate estimările

redactia

ebm-papst, lider mondial în producția de motoare electrice și ventilatoare, mutare strategică la Oradea

redactia

Together for great business – Automotive Expo 2018

Ligia Voro

Vibe Properties lansează Vibe Forward, un proiect rezidențial de amploare amplasat în principalul pol de business din București

Papuc Irina

Oxygen clădește relații de încredere

Transilvania Business

Prima participare a României la Campionatul Mondial de degustare a vinurilor

Ligia Voro

CTP câștigă premiile Industrial project of the year și Warehouse Developer of the Year, la gala Europa Property SEE Real Estate Awards 2018

Stefana Muresan

Enzo Bertini și-a deschis primul magazin de pantofi de lux din Transilvania

Nora Dumitrescu

NTT DATA, noul sponsor al echipei de fotbal CFR Cluj

Stefana Muresan

SAP își mărește echipa de specialiști IT de la Timișoara

Stefana Muresan

Compania britanică Thomsons Online Benefits a inaugurat noul sediu din Cluj Napoca şi angajează 70 de oameni până la finalul anului

Stefana Muresan

Ștefan Deaconu, reconfirmat la conducerea Curții de Arbitraj Comercial Internațional

redactia

TAROM, serviciu de autofacturare pentru clienții care cumpără bilete online

Stefana Muresan

AdePlast pregăteşte deschiderea de fabrici noi la Craiova, Cluj-Napoca, Oradea şi Ploieşti

Stefana Muresan

Vox Technology Park primește cea mai înaltă distincție a Uniunii Arhitecților din România

redactia

Investiții de peste 58 de milioane de lei în Sibiu: trasee pietonale și piste pentru bicicliști

Papuc Irina

Borcanul cu Magiun din prune Topoloveni, în coşul cu cadouri oferit din partea României pentru preluarea Preşedinţiei Rotative a UE

redactia

Leave a Comment