Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Aeroportul viitorului”: Aeroportul de la Ghimbav, primul din țară care va avea un turn de control virtual

„Aeroportul viitorului”, cum numesc autortiățile viitorul aeroport de la Ghimbav, va fi primul din țară care va avea un turn de control virtual, scrie BizBrasov.

Turnul de control virtual presupune o cameră de unde controlorii de trafic aerian vor putea monitoriza totul de pe ecrane de mari dimensiuni. Astfel vor avea o vedere panoramică a aeroportului, acesta fiind filmat cu ajutorul unor camere video performante. Conform specialiștilor, o astfel de tehnologie va permite indentificarea factorilor de risc, iclusiv a animalelor sau a dronelor ce ar putea apărea în jurul aeroportului. „Turnul de control virtual pe care ne propunem să-l realizăm la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav are niște avantaje extraordinare față de un turn de control clasic. Folosind realitatea augmentată, sistemul identifică aeronavele, afișează zonele restricționate, detectează animalele sălbatice sau dronele care în ultima perioadă reprezintă un pericol din ce în ce mai mare pentru aeroporturi”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, potrivit sursei citate.

 Acesta a mai adăugat că, pe lângă siguranța ridicată, acest turn are și un cost cu 50% mai mic decât varianta clasică și, nu în ultimul rând, are posibilitatea de a evolua în turn controlat de la distanță (Remote Tower).

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Best practices, tendințe și previziuni @HR Vibes, Timișoara

Articolul următor

”Pita de Sântimbru”, prima pâine ecologică din România

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share