Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Coloana Infinitului”, sursa de inspirație pentru o clădire de birouri din China

„Coloana Infinitului” a lui Constantin Brâncuși a fost sursa de inspirație pentru o clădire de birouri inaugurată în februarie la Shanghai.

Clădirea are 38 de etaje, iar 12 etaje sunt rezervate unor magazine. La ultimul etaj este o grădină care oferă spații de luat masa în aer liber, atât pentru chiriași cât și pentru publicul larg.

(Foto) Clădire din China inspirată după „Coloana Infinitului” a lui Constantin Brâncuși.  Turnul se manifestă ca un obelisc cu un profil zig-zag în formă de diagonală 2

(foto:Antonia Ispas)

„Kohn Pedersen Fox Associates (KPF) a anunțat finalizarea turnului de birouri SOHO Gubei din Shanghai. Inspirat de sculptura „Coloana Infinitului” a lui Constantin Brâncuși, turnul se manifestă ca un obelisc cu un profil zig-zag în formă de diagonală.” scrie pe Facebook Brâncusi week.

“Shanghai este plin de turnuri înalte, dar poate puțini care fac o prioritate atât de mare de simplitate sculpturală. În SOHO, am întâlnit un client care a împărtășit acest obiectiv. Fondatorii Zhang Xin și Pan Shiyi ne-au împins să urmăm ideea noastră inițială până la finalizare. Impreună, simt că am dat orașului Shanghai o piesă uriașă de artă publică”, a declarat James von Klemperer, președinte, Kohn Pedersen Fox Associates, societatea care a construit clădirea.

(Foto) Clădire din China inspirată după „Coloana Infinitului” a lui Constantin Brâncuși.  Turnul se manifestă ca un obelisc cu un profil zig-zag în formă de diagonală 3(Foto) Clădire din China inspirată după „Coloana Infinitului” a lui Constantin Brâncuși.  Turnul se manifestă ca un obelisc cu un profil zig-zag în formă de diagonală 4

Total
64
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ford România- investiții de peste 200 mil. euro și crearea a 1500 de locuri de muncă noi, rezervate muncitorilor români

Articolul următor
AFIR

Investiţiile străine directe au crescut, în ianuarie, cu 88,5%, la 362 mil. euro

Citește și:
Citeste mai mult

Zilele Floreștiului au fost anulate

Festivalul din cea mai mare comună a României ca număr de locuitori a fost blocat de autoritățile locale…
Citeste mai mult

Să ne rugăm, să nu vină iarna

România este dependentă și va rămâne dependentă de gazele de import.  Acest adevăr s-a mai încercat în trecut…
Zi de Zi știri economice:
Total
64
Share