Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai amplu proiect din Timiș. 180 mil. euro, pentru infrastructura de apă

Contractul de finanțare pentru un amplu proiect de infrastructură a fost semnat astăzi de către ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. 

Ministrul Rovana Plumb a semnat, astăzi, la Timișoara, contractul de finanțare pentru cel mai amplu proiect din județul Timiș. Este vorba despre proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată. Valoarea acestuia, finanțat din fonduri europene, se ridică la aproape 180 de milioane de euro.

„Finanțarea europeană asigurată de colegii mei de la POIM, pe care ii felicit pentru munca lor, facilitează, practic, accesul la apă potabilă pentru 379.135 locuitori. Timișorenii vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă și de acces la servicii de canalizare datorită banilor europeni”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Rovana Plumb a mai arătat că județul Timiș face parte din topul județelor în ceea ce privește absorbția fondurilor europene și a reamintit că România se situează în prezent în media UE, cu o rata de absorbție de 28 la sută.

“Aceste investiții se regăsesc în infrastructura de apa și canalizare, in educație si sănătate sau capital uman”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

Prin acest proiect, autoritățile locale vor asigura, totodată, conformarea cu prevederile Directivei 98/83/CE în ceea ce privește calitatea apei prin extinderea/reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă în localitățile din județ, precum și conformarea cu prevederile Directivei 91/271/CEE prin îmbunătățirea colectării și epurării apelor uzate din aglomerările mai mari de 2.000 locuitori echivalenți.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
AFIR

Investiţiile străine directe au crescut, în ianuarie, cu 88,5%, la 362 mil. euro

Articolul următor

Best practices, tendințe și previziuni @HR Vibes, Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share