Transilvania Business
Infrastructura Satu-Mare Ultimele stiri

Ungaria mai aduce o autostradă la granița cu România

Ungaria a demarat negocieri cu Guvernul României pentru un acord bilateral referitor la conectarea viitorului drum expres M 49 (care va face legătura între autostrada M3 și granița cu România) de infrastructura rutieră din județul Satu Mare. Documentul – semnat de premierul Ungariei, Viktor Orban – a fost publicat deja în Monitorul Oficial al țării vecine, scrie PresaSM.

Guvernul Ungariei urmează să trimită textul către autoritățile române, care ar trebui să analizeze și să se exprime vizavi de intenția autorităților maghiare de a conecta drumul expres M49 de infrastructura din județul Satu Mare. Este important de precizat că autoritățile din Ungaria au demarat deja lucrările la drumul expres spre Petea, notează sursa citată.

Drumul expres va avea câte două benzi pe sens. Importanța rutei este dată de faptul că autostrada se apropie orașe precum Satu Mare și Carei. De asemenea, din proiectul maghiarilor rezultă că lungimea estimată a acestei secțiuni a drumului cu două benzi pe sens este de 19 kilometri, între Ököritófülpös și Csengersima.

Viktor Orban s-a angajat în 2016, în cadrul vizitei de la Satu Mare, pentru deschiderea discuțiilor în vederea inaugurării unui nou punct de trecere a frontierei între Vetiș și Csenger – cel mai probabil, viitoarea intrare a M 49 în România.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Maxagro din Timiş țintește afaceri de 30 de milioane de euro

Stefana Muresan

LOT va conecta Cluj-Napoca cu Polonia și întreaga lume

Transilvania Business

West Side Park, cel mai nou proiect rezidențial verde al Clujului

Ionel Albu

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More