Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ungaria mai aduce o autostradă la granița cu România

Ungaria a demarat negocieri cu Guvernul României pentru un acord bilateral referitor la conectarea viitorului drum expres M 49 (care va face legătura între autostrada M3 și granița cu România) de infrastructura rutieră din județul Satu Mare. Documentul – semnat de premierul Ungariei, Viktor Orban – a fost publicat deja în Monitorul Oficial al țării vecine, scrie PresaSM.

Guvernul Ungariei urmează să trimită textul către autoritățile române, care ar trebui să analizeze și să se exprime vizavi de intenția autorităților maghiare de a conecta drumul expres M49 de infrastructura din județul Satu Mare. Este important de precizat că autoritățile din Ungaria au demarat deja lucrările la drumul expres spre Petea, notează sursa citată.

Drumul expres va avea câte două benzi pe sens. Importanța rutei este dată de faptul că autostrada se apropie orașe precum Satu Mare și Carei. De asemenea, din proiectul maghiarilor rezultă că lungimea estimată a acestei secțiuni a drumului cu două benzi pe sens este de 19 kilometri, între Ököritófülpös și Csengersima.

Viktor Orban s-a angajat în 2016, în cadrul vizitei de la Satu Mare, pentru deschiderea discuțiilor în vederea inaugurării unui nou punct de trecere a frontierei între Vetiș și Csenger – cel mai probabil, viitoarea intrare a M 49 în România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Top cele mai vândute mărci în primele două luni din 2019

Articolul următor

România, destinaţie pentru 365 de zile de vacanţă pe an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share