Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Astra Vagoane Călători s-a asociat cu chinezii care produc trenuri de mare viteză care ating 350 km/oră

Producătorul de material rulant Astra Vagoane Călători s-a asociat cu chinezii de la CRRC Sifang pentru a se înscrie la cea mai mare licitaţie de tramvaie din România, organizată de Primăria Bucureşti. Pe lângă tramvaie, partenerii chinezi ai firmei din Arad mai produc şi trenuri de mare viteză, care merg cu 350 km/oră, şi lucrează la prototipul unui tren maglev care să ajungă la o viteză de 600 km/oră, scrie Economica.

Astra Vagoane Călători a depus ofertă la licitaţia Primăriei Bucureşti pentru achiziţia a 100 de tramvaie noi împreună cu chinezii de la CRRC QINGDAO SIFANG CO., LTD, potrivit listei participanţilor publicată luni pe platforma de achiziţii publice SICAP.

Partenerii chinezi ai producătorului român au sediul în oraşul Qingdao din estul Chinei, unde se produc 40% din trenurile de mare viteză ale statului asiatic.

În 2010, CRRC Sifang și-a dezvoltat propriul tren electric de mare viteză cunoscut sub numele de CRH 380A. În 2017, primul lot de trenuri de mare viteză Fuxing, care poate circula cu până la 350 km pe oră, a început operațiunile între Beijing și Shanghai. CRRC Sifang a jucat un rol-cheie în proiectarea și fabricarea sa.

În prezent, CRRC Sifang lucrează la dezvoltarea unui tren maglev care să circule cu o viteză de 600 kilometri/oră, notează sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MG TEC Industry a luat 48 mil. euro de la CEC Bank pentru o fabrică de hârtii igienico-sanitare la Dej

Articolul următor

Unul dintre cei mai influenţi tineri din Europa, Cornel Amariei (25 ani) - director de inovaţie la Continental

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share