Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MG TEC Industry a luat 48 mil. euro de la CEC Bank pentru o fabrică de hârtii igienico-sanitare la Dej

MG TEC Industry din Dej, companie controlată de antreprenorul Vasile Hăşmăşan, a semnat un acord cu CEC Bank pentru un credit de circa 48 milioane euro, destinat finanţării construcţiei de la zero a unei fabrici în Dej, judeţul Cluj.

În total, MG TEC Industry va investi peste 370 de milioane de lei (80 mil. euro) în această fabrică. Din această sumă, circa 150 de milioane de lei reprezintă ajutorul de stat pentru care Ministerul de Finanţe a semnat acordul de finanţare anul trecut.

”Primul pas, aşa cum pre­văd condiţiile primirii ajuto­rului de stat, a fost obţinerea cre­ditului şi acesta a fost făcut. Astfel, vom începe în cel mai scurt timp procedurile pen­tru construcţia fabricii de hâr­tii igienico-sanitare şi im­plicit a selecţionării con­struc­to­rului. Interesul nostru este să în­ce­pem cât mai repede con­struc­ţia fabricii”, a spus Gabriel Chender, director ge­ne­ral al MG Tec Industry.

Creditul a fost acordat de CEC Bank pentru ridica­rea unor hale industriale şi achi­ziţionarea de utilaje, ma­şini şi instalaţii tehnice de productie şi laborator.

”Credem cu tărie în capacitatea de producţie autohtonă şi suntem siguri că acest proiect va deveni o poveste de succes nu doar la nivel regional, ci şi naţional”, a declarat Laurenţiu Mitrache, director general – preşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank. Proiectul de construcţie a fabricii MG TEC Industry va fi finalizat în 2023, însă unitatea va începe să funcţioneze în etape.

Astfel, compania aşteaptă o cifră de afaceri de 35 de milioane de euro după prima etapă de punere în funcţiune a fabricii şi la finalul investiţiei aceasta va dezvolta o cifră de afaceri de 75 milioane euro. Fabrica va fi localizată în Dej, oraş cu tradiţie în ceea ce priveşte producţia de produse igienice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Remus Gabriel Lăpuşan este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Transgaz

Articolul următor

Astra Vagoane Călători s-a asociat cu chinezii care produc trenuri de mare viteză care ating 350 km/oră

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share