Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O româncă, în premieră, în echipa de conducere a Asociaţiei Europene de Robotică

Asociaţia Europeană de Robotică, euRobotics, are în echipa de conducere în premieră o româncă, în persoana Anei-Maria Stancu, CEO al primului start-up din România adresat pieţei de roboţi umanoizi de servicii, se arată într-un comunicat de presă al companiei româneşti.

Membrii Adunării Generale a euRobotics şi-au desemnat noii membri de conducere, în data de 19 martie.

Ana-Maria Stancu este CEO al companiei Bucharest Promo Robots – primul start-up din România adresat pieţei de roboţi umanoizi de servicii. Compania a fost iniţiată în cadrul programului Start-up Nation şi oferă, în acest moment, trei tipuri de servicii: închirierea roboţilor umanoizi de servicii pentru evenimente sau companii, realizarea de aplicaţii personalizate pentru roboţi şi distribuţia în România a acestora.

“Este o reuşită foarte importantă pentru România, dar şi pentru Europa de Sud-Est, care nu aveau până acum niciun reprezentant în organismul de conducere al celei mari importante organizaţii de robotică din Uniunea Europeană”, a declarat Ana Maria Stancu, CEO şi Robot Fleet Admiral în cadrul Bucharest Promo Robots.

Conform celor mai recente rapoarte privind industria mondială a roboticii, piaţa roboţilor umanoizi va creşte de la 320,3 milioane de dolari, cât este în prezent, până la 3,9 miliarde, până în 2023. Această creştere se va datora, pe de o parte, dezvoltării constante a capabilităţii roboţilor, precum şi preţurilor din ce în ce mai accesibile ale acestora, dar şi datorită schimbărilor ce vor avea loc în societatea noastră.

euRobotics este o organizaţie non-profit cu sediul în Bruxelles ce are drept obiectiv dezvoltarea roboticii în beneficiul economiei şi societăţii europene. Cu un număr de peste 250 de membri, euRobotics oferă comunităţii de robotică instrumentul numit SPARC, de colaborare în parteneriat public-privat cu Comisia Europeană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Produse 100% românești au ajuns în Qatar la unul dintre cele mai mari târguri agricole din lume

Articolul următor

Parcare supraterană de 250 de locuri în centrul Timișoarei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share