Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalău: UPU, modernizată cu peste 11 mil. lei, fonduri europene

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Zalău va fi extinsă, modernizată şi dotată printr-un proiect european în valoare totală de 11,4 milioane de lei, contractul de finanţare fiind semnat, recent, de Consiliul Judeţean Sălaj, în calitate de beneficiar.

“Valoarea totală a contractului este 11.433.417,45 lei, din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile este 6.625.779,79 lei. Sursele de finanţare pentru asistenţa financiară nerambursabilă sunt Fondul European de Dezvoltare Regională 70% şi bugetul de stat 28%. Contribuţia proprie a beneficiarului este de 2% din valoarea proiectului – 135.219,99 lei. (…) Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă prin extinderea, modernizarea şi dotarea UPU-SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău”, se arată în comunicatul de presă dat publicităţii, joi, de Consiliul Judeţean Sălaj.

Potrivit sursei citate, obiectivele specifice ale proiectului sunt: modernizarea secţiei UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău în vederea asigurării serviciilor de urgenţă pentru cei 215.910 locuitori ai judeţului Sălaj; extinderea secţiei pentru a respecta standardele impuse pentru Unităţi de Primiri Urgenţe de tip II şi dotarea secţiei extinse şi modernizate cu echipamente şi aparatură medicală, în vederea soluţionării celor peste 40.000 de cazuri care se adresează anual unităţii spitaliceşti.

“Având în vedere numărul mare de pacienţi care apelează în fiecare an la serviciile UPU-SMURD, se impune atât reconsiderarea totală a destinaţiilor spaţiilor existente cât şi realizarea unor spaţii suplimentare în vederea asigurării desfăşurării actului medical în condiţii optime şi în conformitate cu legislaţia în vigoare. Singura posibilitate pentru atingerea acestui obiectiv este realizarea unor extinderi – construcţii noi tangente construcţiei existente care să facă parte integrantă, atât din punct de vedere al circuitelor funcţionale cât şi din considerente spaţiale, din structura existentă a secţiei UPU-SMURD”, adaugă sursa citată.

Proiectul este finanţat în cadrul în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 “Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, Prioritatea de investiţii 8.1 “Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de comunităţi”, Operaţiunea B – Unităţi de primiri urgenţe şi trebuie finalizat până în aprilie 2022.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei noi autostrăzi, votate: București-Brașov, Brașov-Bacău și Autostrada Satu Mare-Suceava

Articolul următor

Trecătoarea pentru urși de pe autostrada Lugoj – Deva

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share