Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Top 10 exportatori de cereale din România

România a exportat, anul trecut, cereale în valoare totală de peste 2,1 miliarde de euro. Din această sumă, mai mult de un miliard de euro au totalizat exporturile de grâu și meslin, urmate de cele de porumb, a căror valoare se ridică la aproape 870 de milioane de euro, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS), potrivit profit.ro.

În ordine descrescătoare, România a mai exportat, anul trecut, orz (în sumă de aproape 236 de milioane de euro), orez (12,9 milioane euro), sorg boabe (2,6 milioane euro), ovăz (578 mii euro), secară (61 mii euro). Exporturi totale în valoare de aproape patru milioane de euro au fost înregistrate la produse precum hrișcă, mei, semințe, alte cereale, excluzându-le pe cele de mai sus.

Cei mai mari 10 exportatori de cereale din România, în anul 2018, conform datelor INS, sunt companiile: Nidera România, ADM România Trading, Ameropa Grains, CHS Agritrade România, Glencore Agriculture, Cargill Agricultura, Silotrans Constanta, Cerealcom Dolj, Monsanto România și Agro-Chirnogi.

“Producțiile record realizate în România anul trecut (pe primul loc în Uniunea Europeană la producția de porumb, acesta fiind al doilea an consecutiv, și pe locul al treilea la producția totală de cereale) își găsesc corespondent în schimburile comerciale externe, însă o problemă pentru fermierii români rămâne capacitatea mică de însilozare”, a declarat, pentru sursa citată, Mihai Ionescu, președintele Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Explozia cererii online alimentează creșterea P3

Articolul următor

Cartea cu vinuri românești care te scutește să mai cumperi alte cărți

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share