Transilvania Business
Agricultura

Top 10 exportatori de cereale din România

România a exportat, anul trecut, cereale în valoare totală de peste 2,1 miliarde de euro. Din această sumă, mai mult de un miliard de euro au totalizat exporturile de grâu și meslin, urmate de cele de porumb, a căror valoare se ridică la aproape 870 de milioane de euro, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS), potrivit profit.ro.

În ordine descrescătoare, România a mai exportat, anul trecut, orz (în sumă de aproape 236 de milioane de euro), orez (12,9 milioane euro), sorg boabe (2,6 milioane euro), ovăz (578 mii euro), secară (61 mii euro). Exporturi totale în valoare de aproape patru milioane de euro au fost înregistrate la produse precum hrișcă, mei, semințe, alte cereale, excluzându-le pe cele de mai sus.

Cei mai mari 10 exportatori de cereale din România, în anul 2018, conform datelor INS, sunt companiile: Nidera România, ADM România Trading, Ameropa Grains, CHS Agritrade România, Glencore Agriculture, Cargill Agricultura, Silotrans Constanta, Cerealcom Dolj, Monsanto România și Agro-Chirnogi.

“Producțiile record realizate în România anul trecut (pe primul loc în Uniunea Europeană la producția de porumb, acesta fiind al doilea an consecutiv, și pe locul al treilea la producția totală de cereale) își găsesc corespondent în schimburile comerciale externe, însă o problemă pentru fermierii români rămâne capacitatea mică de însilozare”, a declarat, pentru sursa citată, Mihai Ionescu, președintele Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Sprijin financiar de până la 1.500 euro/an pentru comasarea terenurilor agricole

Stefana Muresan

Planul celui mai bogat cioban din România: supra-rasa de oaie

redactia

Curaj, băncilor! – Investițiile în agricultură, profitabile pe termen lung

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More