Cultural

Cartea cu vinuri românești care te scutește să mai cumperi alte cărți

“#Winelovers Guide Into Romanian Treasures” este titlul celei mai recente cărți (bilingve, în română și engleză) cu recomandări de vinuri. Volumul cuprinde peste 100 de etichete și reprezintă o premieră, fiind scrisă într-o manieră simplă, ușor de citit, de către 9 bloggeri și educatori din domeniul oenologic. Volumul a beneficiat de coordonarea singurei reviste de specialitate de la noi – Vinul.ro.

 

“Ghidul printre comorile românești” reprezintă, totodată, și “Premiile de excelență Vinul.Ro” 2018

 

Mirela Mateescu, Silvia Palașcă, Bogdan Caracaleanu, Bogdan Dobrițoiu, Laurențiu Horodnic, Iulian Grigorescu, Mihai Vasile și Răzvan Stoenescu semnează, alături de somelierul Sergiu Nedelea, cele 104 recomandări care constituie și lista “Premiilor de excelență Vinul.Ro”, eveniment de recunoaștere a valorilor oenologice românești care în 2018 a împlinit un deceniu de existență.

“Inițiind acest volum am dorit să ‘dăm ceva înapoi’ comunității iubitorilor de vinuri, la nașterea și creșterea căreia am avut și noi un rol. După ce am organizat primul concurs de vinuri (Premiile de excelență Vinul.Ro) în care bloggerii au fost invitați să jurizeze, după ce am ținut ani de-a rândul paginile revistei deschise pentru bloggerii de vin care au dorit să se exprime în formă tipărită, am considerat că și această inițiativă este un mod de a continua să fim relevanți și să ne implicăm în viața comunității de o manieră vizibilă și utilă”, a punctat Cezar Ioan, publisher Vinul.Ro.

“După 16 ani de când ne ocupăm cu promovarea culturii vinului, a sosit momentul în care numărul și priceperea pasionaților de vin de la noi din țară a crescut într-o asemenea măsură încât să poată coagula, ei înșiși, un catalog veritabil de recomandări sincere și competente în domeniu”, a mai declarat Cezar Ioan, fondatorul revistei.

“Semnatarii volumului au adăugat pasiunii suficientă experiență internă și internațională, dar și studii și certificări în domeniu, astfel încât acest proiect Vinul.Ro nu reprezintă decât un vehicul menit să ofere forță și vizibilitate ghidului scris de ei. Suntem bucuroși că acești autori de carte s-au educat în domeniu inclusiv ca urmare a eforturilor revistei noastre, iar prezența unui formator de somelieri – Sergiu Nedelea – printre semnatari constituie și ea o garanție suplimentară a valorii acestui volum”, a mai adăugat Cezar Ioan, care a și coordonat volumul.

 

#WineloversGuide Into Romanian Treasures”, bilingv și frumos ilustrat color, se adresează deopotrivă românilor și străinilor

 

Designerul Bogdan Anghel este, practic, cel de-al zecelea autor al volumului #Winelovers’ Guide Into Romanian Treasures, ilustrațiile sale originale dând frumusețe proiectului de prezentare a vinurilor românești. Cartea NU reprezintă un top, ci o selecție non-ierarhică de recomandări sincere și profesioniste.

După cum se arată și în Cuvântul înainte al cărții, publicarea acestui ghid reprezintă și o modalitate de conectare a României la mișcarea internațională “#Winelover” – o comunitate a pasionaților de pe toate continentele, care reunește peste 25.000 de iubitori de vin.

Vinul.Ro este singura revistă specializată în vinuri din România și s-a implicat permanent în promovarea valorilor românești din sfera oenologiei și gastronomiei, ca inițiator al mișcării culturale Revoluția Pleșcoi și al primului Congres Național pentru Gastronomia și Vinurile din România”, prin editarea volumului Romanian Gastronomy in the XXIst Century și prin multe alte acțiuni din domeniu.

Related posts

Donaţii de 25.000 de euro pentru reabilitarea casei memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin

Stefana Muresan

„Cel mai lung mic din lume” – record de Ziua Națională a României

Traian Dan

„Ruta bisericilor de lemn din Bihor”, proiect pilot lansat la Oradea

Traian Dan

Rugăminte transmisă Papei Francisc cu privire la ruinele primei biserici creştine din Transilvania

Stefana Muresan

România: prețurile la serviciile culturale au înregistrat cel mai mare declin din UE, în ultimul deceniu

Papuc Irina

Casino-Centru de Cultura Urbană, un proiect european de succes pentru comunitatea clujeană

redactia

Casa Kraus transformată într-o „curte a miracolelor”

Stefana Muresan

Lansare de carte: Vasile Dâncu, „Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă”, la Gaudeamus

Stefana Muresan

„Educație cu profit în viitor”, proiect derulat de Camera de Comerț și Industrie Brașov

Stefana Muresan

FOTO-VIDEO: A tale of 13th Century by Transilvania Business

Ligia Voro

Începe Festivalul Enescu la Cluj

Ligia Voro

„POVEȘTI CUSUTE VECHI ȘI NOI” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

redactia

[Enjoy Transylvania!] The Small Wooden Churches, or the Authenticity of Folk Art

Ligia Voro

Manifest cu floarea soarelui de 4 milioane de euro

Transilvania Business

Premiile Astra Film Festival 2018. I Am Another You, mare câștigător

redactia

Jean Poncet, traducatorul lui Lucian Blaga in limba franceza, premiat la Satu Mare

Stefana Muresan

20.000 de euro s-au strâns la Balul Rotary Zalău pentru Casa Memorială “Iuliu Maniu”

redactia

#EURoad2Sibiu. In 2019, All Roads Lead to Sibiu

Stefana Muresan

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare

Papuc Irina

PAPA Francisc la Blaj: Autoritățile locale se pregătesc pentru 150.000 de pelerini

redactia

Timișoara va avea un Muzeu al Revoluției

Stefana Muresan

80.000 de vizitatori în trei muzee clujene

Stefana Muresan

Daniel Metz, Răzvan Rimbașiu, Adrian Crivii și Cornel Cătoi – Clubul Pro Opera Transilvană, în sprijinul prestigioasei instituții de cultură

Stefana Muresan

Târgul Meşterilor Populari, ediția a XXVII-a, în weekend, la Oradea

Traian Dan

Leave a Comment