Cultural

Cartea cu vinuri românești care te scutește să mai cumperi alte cărți

“#Winelovers Guide Into Romanian Treasures” este titlul celei mai recente cărți (bilingve, în română și engleză) cu recomandări de vinuri. Volumul cuprinde peste 100 de etichete și reprezintă o premieră, fiind scrisă într-o manieră simplă, ușor de citit, de către 9 bloggeri și educatori din domeniul oenologic. Volumul a beneficiat de coordonarea singurei reviste de specialitate de la noi – Vinul.ro.

 

“Ghidul printre comorile românești” reprezintă, totodată, și “Premiile de excelență Vinul.Ro” 2018

 

Mirela Mateescu, Silvia Palașcă, Bogdan Caracaleanu, Bogdan Dobrițoiu, Laurențiu Horodnic, Iulian Grigorescu, Mihai Vasile și Răzvan Stoenescu semnează, alături de somelierul Sergiu Nedelea, cele 104 recomandări care constituie și lista “Premiilor de excelență Vinul.Ro”, eveniment de recunoaștere a valorilor oenologice românești care în 2018 a împlinit un deceniu de existență.

“Inițiind acest volum am dorit să ‘dăm ceva înapoi’ comunității iubitorilor de vinuri, la nașterea și creșterea căreia am avut și noi un rol. După ce am organizat primul concurs de vinuri (Premiile de excelență Vinul.Ro) în care bloggerii au fost invitați să jurizeze, după ce am ținut ani de-a rândul paginile revistei deschise pentru bloggerii de vin care au dorit să se exprime în formă tipărită, am considerat că și această inițiativă este un mod de a continua să fim relevanți și să ne implicăm în viața comunității de o manieră vizibilă și utilă”, a punctat Cezar Ioan, publisher Vinul.Ro.

“După 16 ani de când ne ocupăm cu promovarea culturii vinului, a sosit momentul în care numărul și priceperea pasionaților de vin de la noi din țară a crescut într-o asemenea măsură încât să poată coagula, ei înșiși, un catalog veritabil de recomandări sincere și competente în domeniu”, a mai declarat Cezar Ioan, fondatorul revistei.

“Semnatarii volumului au adăugat pasiunii suficientă experiență internă și internațională, dar și studii și certificări în domeniu, astfel încât acest proiect Vinul.Ro nu reprezintă decât un vehicul menit să ofere forță și vizibilitate ghidului scris de ei. Suntem bucuroși că acești autori de carte s-au educat în domeniu inclusiv ca urmare a eforturilor revistei noastre, iar prezența unui formator de somelieri – Sergiu Nedelea – printre semnatari constituie și ea o garanție suplimentară a valorii acestui volum”, a mai adăugat Cezar Ioan, care a și coordonat volumul.

 

#WineloversGuide Into Romanian Treasures”, bilingv și frumos ilustrat color, se adresează deopotrivă românilor și străinilor

 

Designerul Bogdan Anghel este, practic, cel de-al zecelea autor al volumului #Winelovers’ Guide Into Romanian Treasures, ilustrațiile sale originale dând frumusețe proiectului de prezentare a vinurilor românești. Cartea NU reprezintă un top, ci o selecție non-ierarhică de recomandări sincere și profesioniste.

După cum se arată și în Cuvântul înainte al cărții, publicarea acestui ghid reprezintă și o modalitate de conectare a României la mișcarea internațională “#Winelover” – o comunitate a pasionaților de pe toate continentele, care reunește peste 25.000 de iubitori de vin.

Vinul.Ro este singura revistă specializată în vinuri din România și s-a implicat permanent în promovarea valorilor românești din sfera oenologiei și gastronomiei, ca inițiator al mișcării culturale Revoluția Pleșcoi și al primului Congres Național pentru Gastronomia și Vinurile din România”, prin editarea volumului Romanian Gastronomy in the XXIst Century și prin multe alte acțiuni din domeniu.

Related posts

Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România, lansată oficial

Traian Dan

Căutăm investitor de 300 milioane de euro în centrul Clujului!

Nora Dumitrescu

Fațadele clădirilor vechi din centrul istoric al Oradiei intră în reabilitare

Traian Dan

Cel mai mare muzeu în aer liber din România, în 2019: venituri de peste 27 de milioane de lei

Papuc Irina

Vizitatorii îmbrăcaţi în costume populare autentice pot vizita gratis Muzeul ASTRA din Sibiu

Stefana Muresan

PAPA Francisc la Blaj: Autoritățile locale se pregătesc pentru 150.000 de pelerini

redactia

Lansare de carte: Vasile Dâncu, „Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă”, la Gaudeamus

Stefana Muresan

Sibiu: Cea mai mare întâlnire a sașilor din istorie

Stefana Muresan

Timișoara va avea un Muzeu al Revoluției

Stefana Muresan

Viaţa dacilor liberi, prezentată într-o expoziţie în Cetatea Oradea

Stefana Muresan

Pulsul cinematografiei românești se ia la Sibiu: 20 de filme esențiale la AFF 2019

Ligia Voro

Bistrița Năsăud: Un artist a creat un sat tradiţional la poalele Munţilor Rodnei

redactia

Tudor Giurgiu despre cinema, modă și stilul vestimentar atipic care îi definește imaginea. „Costumele Tudor Tailor au personalitate, una care aduce destul de mult cu îndrăzneala TIFF-ului” 

Transilvania Business

Fermitate, unitate și intransigență a Consorțiului „Universitaria” pentru asigurarea competitivității mediului academic românesc

Stefana Muresan

Ambasadorul României în Franţa: Catedrala Notre-Dame din Paris “va renaşte”

Stefana Muresan

Cezar Ioan – autorul cărții document „Gastronomie Românească de secolul XXI”: “Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie”

Stefana Muresan

Centru indoor și outdoor de formare profesională în „Episcopia Bihor”

Traian Dan

Fotografiile vizitei generalului Berthelot în Alba Iulia, exponatul lunii ianuarie, la Muzeul Unirii

redactia

Biblioteca Județeană ASTRA: Județul Sibiu – 50 de ani de la ultima reorganizare administrativă a României

Stefana Muresan

Clujenii sunt așteptați din nou în stradă. De data asta la Art in the Street 2019

Ligia Voro

Un weekend plin de filme bune la cea de-a treia ediție a Festivalului TIFF Oradea

Traian Dan

Cartea “Sărbătorind Mâncarea în jurul lumii”- proiect semnat, în scop umanitar, de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București

redactia

La Casa Maniu s-a făcut, din nou, lumină

Stefana Muresan

CJ | Literatura şi marea pe viu cu Radu Niciporuc

Leave a Comment