Eveniment

Cum ar fi ca de 1 iunie, peste 3000 tineri să spună în același timp #eusuntdeIMPACT?

De 1 iunie, peste 3000 de tineri din toată România vor sărbători ziua copilului altfel în cadrul Zilei Naționale IMPACT, inițiată de Fundația Noi Orizonturi la nivel național.  De 1 iunie, tinerii dau mai departe ce au învăţat prin realizarea de activități pentru comunitate cum ar fi: workshop-uri, expoziții foto, treasure-hunt sau târguri cu obiecte tradiționale confecționate de aceștia.

1 iunie nu este doar despre ziua copilului, ci mai degrabă este despre implicarea fiecărui copil în comunitate şi în cele mai importante provocări ale planetei. Prin campania #eusuntdeIMPACT, sărbătorită de 1 iunie, copilul este cel care dă, nu este cel care primeşte. Dăm glas tinerilor spre a spune povestea mai departe și a arăta că acţiunile lor schimbă pas cu pas ţara într-un loc mai bun”, afirmă Lidia Bondiuc, Project Manager în cadrul programului IMPACT implementat de Fundația Noi Orizonturi.

 

Cum se vede 1 iunie în toată România prin activitățile sincron ale Cluburilor IMPACT?

IMPACT este laboratorul de dezvoltare profesională pentru profesori experiențiali și spațiu de dezvoltare a tinerilor, cetățeni activi în comunitate. În prezent, sunt peste 180 de cluburi IMPACT active în România și peste 400 la nivel internațional.

 

Naţiunile Unite au propus, în urma summit-ului de la New York din 2015, 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă a planetei, pentru a fi atinse până în 2030 la nivel mondial. În România, prin programul educaţional IMPACT, anul trecut, peste 43.700 de persoane din România au beneficiat de activitățile cluburilor IMPACT din care fac parte 3000 tineri şi 400 profesori. Aceștia implementează anual peste 200 de proiecte de serviciu în folosul comunităţii şi învaţă cum să fie cetăţeni responsabili şi tineri pregătiţi pentru viaţa de adult. Tinerii care fac și care au făcut parte din IMPACT demonstrează de 18 ani adulţilor cum ei sunt o forţă a schimbării.

 

Pe parcursul zilei de 1 iunie, tinerii din cadrul cluburilor IMPACT vor implementa la nivel național activitățile: de la jocuri de teambuilding pentru comunitate până la a evidenția lucrurile frumoase despre cultura oraşului printr-un treasure-hunt cu obiective turistice, organizarea atelierelor de confecţionare a obiectelor tradiționale sau workshop-uri pentru părinţi şi copii (cunoaştere, descoperire, comunicare). „IMPACT înseamnă mai ales învăţare, iar de 1 iunie tinerii care fac parte din comunitate sunt încurajați să dea comunităţii din ceea ce știu să facă cel mai bine: de la a organiza diferite activităţi pentru copii, părinţi, elevi de toate vârstele, bătrâni sau adulţi.”, adaugă Lidia Bondiuc, Project Manager al Cluburilor IMPACT.

 

Ziua Naţională IMPACT face parte din proiectul „Vocea mea contează! Tinerii – liderii schimbării în Agenda 2030” implementat de Fundaţia Noi Orizonturi şi finanţat prin proiectul „Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021”, co-finanțat de Uniunea Europeană și implementat de organizația Fingo din Finlanda, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND (România), platforma CROSOL (Croația) și Confederația Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare – CONCORD.

Despre Fundația Noi Orizonturi

De 18 ani Fundația Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor. Fundația lucrează cu cadre didactice, directori de școli şi voluntari să transforme educaţia din România şi susţine organizaţii din alte 24 de ţări să ofere programe de dezvoltare a competenţelor și a caracterului. Mai multe detalii regăsiți pe www.noi-orizonturi.ro

 

Related posts

SMART MARKETING

Transilvania Business

Campionul agriculturii de precizie din Olanda, pentru prima dată în România, la forumul AGRICULTURA DE PRECIZIE

redactia

APIA a inceput plata finală a subvențiilor

Portrete uitate şi restaurate la Muzeul de Artă din Cluj

Transilvania Business

CeBIT Future Match 2016

Transilvania Business

Ambient Construct, ediția 25

Transilvania Business

Viitorul va fi al cyborgilor. Omul de știință care conectează creierul cu AI vine la IMWorld

redactia

Night of the SMEs

Transilvania Business

Sute de feluri de vin, expuse și degustate la a XIV-a ediție VINVEST

Stefana Muresan

Summit pentru simplificarea accesării fondurilor structurale

Ligia Voro

CEO Conference – Shaping the Future: Slowbalization – How Romanian CEOs are building the organizations of the future, 22 mai 2019, Stejarii Country Club, București

Stefana Muresan

International Media Forum 2017 se desfăşoară între 21-25 Mai în Antalya, Turcia

Raluca Ursu

NRCC Gala Dinner Cluj

Ionut Oprea

Călin Biriş: de la buget la vânzări online

A. I.

Conferințe, un panel unic în țară și peste 40 de companii la Târgul de Cariere IT de la Cluj

Stefana Muresan

Totul despre închiderea anului financiar 2019 și noutățile fiscale pentru 2020, la FINANCIAL OUTCOME

Papuc Irina

Conferința Regională Business to more Business,la Oradea

Transilvania Business

BIAS 2016 – sambata 30 iulie

Cum ne adaptam afacerea la un viitor incert? Un nou webinar din seria RETHINK STRATEGY: 10 iunie, ora 14:00

Papuc Irina

ACAROM organizeaza seminarul „Progress through Cooperation”, Bucuresti, 9-10 noiembrie 2017

Stefana Muresan

Ce ați ratat dacă n-ați fost la Internet & Mobile World 2018

redactia

Grupul PPE din Parlamentul European este aproape de agricultorii din România şi din Uniunea Europeană!

Stefana Muresan

Noile construcții din sănătate prezentate la Building Health 2019, ediția a 5-a

Nicolae Pop

Programul de cursuri AMCOR “Consulting – Tools, Skills & Ethics”

Stefana Muresan

Leave a Comment